Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V DZ o interpelaciji ministra Cigler Kralja v četrtek

Predlagatelji interpelacije iz LMŠ, SD, Levice in SAB ministru očitajo neodgovorno delo med epidemijo in ob dodelitvi sredstev za Zavod Iskreni.
Cigler Kralj je očitke iz interpelacije zavrnil, hkrati pa je napovedal, da razprava ob interpelaciji ne bo kot druge, saj bo odprla širše teme, pomembne za slovensko družbo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Cigler Kralj je očitke iz interpelacije zavrnil, hkrati pa je napovedal, da razprava ob interpelaciji ne bo kot druge, saj bo odprla širše teme, pomembne za slovensko družbo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
STA
15. 3. 2021 | 09:16
15. 3. 2021 | 12:37
2:31
Kolegij predsednika Državnega zbora se je danes dogovoril o izredni seji, na kateri bo v četrtek obravnaval interpelacijo ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja.

Seja se bo začela ob 10. uri. Že danes pa je v DZ predvidena skoraj 16-urna razprava o interpelaciji ministrice za izobraževanje Simone Kustec.

image_alt
Kljub kritikam v SMC je pričakovati obstanek Simone Kustec


Predlagatelji interpelacije, poslanci iz LMŠ, SD, Levice in SAB, Ciglerju Kralju očitajo neodgovorno delo med epidemijo covida-19 na področjih domov za starejše, delovnih mest in socialnega dialoga, pa tudi pri dodelitvi sredstev na razpisu ministrstva Zavodu Iskreni, katerega soustanovitelj je bil.

Cigler Kralj je očitke iz interpelacije zavrnil, hkrati pa je napovedal, da razprava ob interpelaciji ne bo kot druge, saj bo odprla širše teme, pomembne za slovensko družbo. Njegov odgovor na interpelacijo je kot ustrezen ocenila tudi vlada.


Težave Alenke Bratušek z zlomljeno nogo


Kolegij predsednika DZ se je danes dogovoril tudi o pripravi sklica seje DZ, ki se bo začela prihodnji ponedeljek. Namesto redne marčne seje bo v istem terminu in z isto vsebino izredna seja, da bi poslankam in poslancem, ki jim je bila odrejena karantena ali bi njihova osebna udeležba na seji iz epidemioloških razlogov predstavljala tveganje za zdravje preostalih poslancev, omogočili sodelovanje na daljavo.

Se je pa kolegij danes seznanil tudi s prošnjo Alenke Bratušek (SAB) za odobritev sodelovanja na seji na daljavo, ker se seje zaradi zlomljene noge ne more udeležiti. Kot je dejala vodja poslanske skupin SAB Maša Kociper, dikcija v poslovniku DZ za sodelovanje na daljavo izrecno ne določa, da mora biti poslanec v karanteni ali samoizolaciji.

A je predsednik DZ Igor Zorčič opozoril na sklep kolegija predsednika DZ, da lahko zunaj sedeža DZ na seji sodelujejo le tiste poslanke in poslanci, ki jim je bila odrejena karantena ali bi njihova osebna udeležba na seji iz epidemioloških razlogov predstavljala tveganje za zdravje in varnost poslancev. »Mislim, da je to dovolj jasno,« je dejal.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine