Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

V družbi je največji premik naprej med mladimi

Najbolj očitna diskriminacija na zakonski ravni je, da nimajo pravice do posvojitve otrok in do postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo.
Na vsako ministrstvo bi lahko podali svojo zahtevo, predlog ali povabilo k reševanju nekaterih zadev, pravi Katja Štefanec. Foto Matej Družnik
Na vsako ministrstvo bi lahko podali svojo zahtevo, predlog ali povabilo k reševanju nekaterih zadev, pravi Katja Štefanec. Foto Matej Družnik
11. 6. 2022 | 05:00
11. 6. 2022 | 07:13
8:53

V nadaljevanju preberite:

Danes dopoldne bo po ljubljanskih ulicah, dvaindvajsetič po vrsti, krenila povorka Parade ponosa, eden od osrednjih dogodkov istoimenskega festivala, ki tokrat poteka pod geslom Čas je za mavrični glas. »Kot vedno se tudi letos odzivamo na aktualno politično situacijo, ki je letos še toliko bolj intenzivna.

Naše politično sporočilo je odziv na zadnje volitve in apel, ki novi vladi sporoča, da potrebujemo sogovornike, ki bi jim predali informacije in sporočili potrebe, ki jih imamo kot skupnost LGBT+ in so že dolgo jasne in zapisane,« je strnila Katja Štefanec iz društva Parada ponosa.

Zadnji dve leti sta bili »specifično stresni za vse, ki živimo na margini ali ki prihajamo iz manjšinskih kontekstov«, so povedali v društvu. »Prejšnja oblast je dajala prostor in glas nasprotnicam in nasprotnikom pravic LGBT+ ter s tem reproducirala nasilje in negativen družbeni odnos do oseb LGBT+. Ta klima se ni čez noč spremenila, tudi če se je spremenila oblast,« opozarjajo.

Z iniciativo Mavrični glas so pred volitvami poskušali mobilizirati čim več mladih mavričnih volivk in volivcev, da volijo informirano, se vključujejo v politiko in se angažirajo. To želijo početi tudi naprej.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine