Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Domžalah zalilo dom starejših občanov, osnovno šolo in zdravstveni dom

Meteorna voda je v osrednji Sloveniji poplavljala stanovanjske objekte in kleti. Veter je odkrival strehe, tudi knjižnice in ambulante.
FOTO: Center za zaščito in reševanje Domžale
FOTO: Center za zaščito in reševanje Domžale
L. Z., V. U.
20. 6. 2019 | 18:27
20. 6. 2019 | 22:19
2:47
Več krajev v osrednji Sloveniji je popoldan okoli 17. ure zajelo neurje z obilnimi padavinami in vetrom, znova tudi s točo. Na Upravi RS za zaščito in reševanje so zabeležili številne primere, ko je meteorna voda poplavila kleti objektov, poročajo tudi o vetrolomu.

Neurje je nekaj pred 17. uro zajelo območje občine Domžale. Meteorna voda je zalila več tamkajšnjih stanovanjskih objektov, dom starejših občanov, osnovno šolo in zdravstveni dom. Na pomoč so priskočili poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale ter prostovoljni gasilci številnih okoliških gasilskih društev.



Okoli 17.00 ure je hudo neurje z močnejšimi nalivi in močnim vetrom zajelo tudi območje občine Trzin. Poročajo o zalitih stanovanjskih objektih, kleteh in delavnicah. Posreduje več gasilcev iz PGD Trzin in okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Poplavljeni in odkriti so knjižnica, osnovna šola, zdravstveni dom in dom upokojencev, so zapisali gasilci.



Neurje je udarilo tudi v prestolnici. Prav tako okoli 17.00 ure so na območju Mestne občine Ljubljana zaradi neurja z močnim vetrom na cesto padla tri drevesa in ovirala promet. V enem primeru so gasilci GB Ljubljana drevo že razžagali in odstranili, v dveh primerih pa so to storili dežurni delavci cestnega podjetja.

Nekaj po 16.30 je v naselju Kamnica v občini Dol pri Ljubljani toča razbila okensko steklo stanovanjske hiše, zaradi česar je v objekt začela vdirati meteorna voda. Posledice poplavljanja odpravljajo gasilci PGD Dolsko.

Tudi v naselju Stegne v občini Moravče je nekaj po 17. uri meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Posledice poplave odpravljajo gasilci PGD Moravče in Vrhpolje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine