Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ugodna posojila za poplačilo odpovedanih potovanj

Turistične agencije morajo do 31. maja tistim, ki niso prevezeli vrednotnic, vrniti denar za odpovedana potovanja.
Foto: Jure Eržen/Delo
Foto: Jure Eržen/Delo
16. 4. 2021 | 17:27
16. 4. 2021 | 17:28
1:33
Slovenski podjetniški sklad je odprl javni razpis, ki omogoča turističnim agencijam in drugim organizatorjem paketnih potovanj pridobitev ugodnega brezobrestnega kredita za poplačilo obveznosti do potrošnikov, ki so zavrnili vrednotnice in so zahtevali vračilo denarja.

image_alt
Širitve turističnih bonov na druge storitve ne bo


Gre za obveznosti do strank, ki lani marca ob odpovedi agencijskih potovanj zaradi izbruha koronavirusa niso sprejele vrednotnice, ampak so zahtevale vračilo denarja. Po interventnem zakonu se ta enoletni rok za vračilo denarja izteče konec maja.
Turistične agencije in drugi organizatorji potovanj, ki imajo take obveznosti do potrošnikov, lahko tako pri skladu pridobijo do 100.000 evrov brezobrestnega kredita, pri čemer je brezobresten zgolj, če ga takoj po pridobitvi in v celoti nakažejo potrošnikom. Prijava na prvi rok razpisa za pridobitev kredita je odprta do 22. aprila 2021.

Iz ministrstva za gospodarstvo sporočajo, da je v pripravi še komplementaren javni razpis za tiste turistične agencije in organizatorje paketnih potovanj, katerih obveznosti do izplačila potrošnikov v denarju so višje od 100.000 evrov.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine