Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Tri doline, eno doživetje

V turistični paket so združili hmelj in pivo, doživetje socializma, splavarjenje in lokalno hrano
Del kulinarične ponudbe v Žalcu pri fontani piv Zeleno zlato je tudi s(a)vinjski burger. FOTO: Brane Piano
Del kulinarične ponudbe v Žalcu pri fontani piv Zeleno zlato je tudi s(a)vinjski burger. FOTO: Brane Piano
27. 9. 2018 | 19:28
3:02
Žalec – Pri fontani piv Zeleno zlato so predstavili novo, skupno ponudbo Savinjske in Šaleške doline ter Koroške regije. Turistični paket, ki bo stal le 38 evrov, bo obiskovalca napojil, nahranil, napolnil z zanimivimi doživetji in popeljal skozi Žalec in Velenje do vožnje s splavom po Dravi pri Muti.

»Turisti so vse bolj zahtevni in v Žalcu jim znamo ustreči,« je rekel žalski župan Janko Kos in predstavil savinjski del zgodbe. Program Doživetje treh dolin najprej ponuja obisk Eko muzeja Hmeljarstva in pivovarstva Slovenije z zgodbo o hmelju ter spomin na slavnega žalskega pivovarja Simona Kukca, katerega pivo so pili celo v daljnih Egiptu in Indiji. Obisk se bo nadaljeval pri zdaj že slavni fontani piv Zeleno zlato s pokušino piv in značilnih jedi.

Iz Žalca se bodo gostje odpeljali v najmlajše slovensko mesto Velenje in tam doživeli še ne tako oddaljene čase tovarištva med ljudmi. Vodička-pionirka jih bo popeljala skozi mestno središče in obudila spomine na otroštvo v času socializma, ogledali si bodo Velenjsko jezero in priljubljeno plažo. »V bližnji restavraciji pa jim bomo postregli z izdatno delavsko malico,« je dodala Adna Lainšček iz Zavoda za turizem Šaleške doline.

Iz Velenja bo pot vodila na Koroško, natančneje h koroškim splavarjem na Muto, kjer bodo goste sprejeli s harmoniko, šilcem, rženim kruhom in soljo. Med plovbo na splavu jih bo zabaval splavar Miha, flosarske frajlice pa bodo postregle flosarski golaž z žganci in grumpi. Splavar Anton Gostenčnik, eden prvih domačih malih pivovarjev, ki je pivovarno oddal in stopil na flos, pa je povedal, da splavarji že 18 let na Koroškem sodelujejo z drugimi turističnimi ponudniki. Zato je sodelovanje z Žalčani in Velenjčani zanje dobrodošlo. Ali, kakor je komentiral Kos, ne samo tako, kakor v tem primeru treh dolin, v Sloveniji bi morali v turistične pakete povezati vso turistično ponudbo.

Potem, ko so v začetku meseca v Žalcu izvedli premiero operete Hmeljska princesa, bosta v soboto tam še hmeljarski likof in 3. Savinjski oktoberfest.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine