Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

»Termit spoštuje odločbo tudi v času koronavirusa«

Vodstvo občine Moravče opozarja vodilne v Termitu, da kršijo inšpekcijsko odločbo, in jih obtožuje, da »znova protipravno ilegalno« sprejemajo odpadke.
Podjetje Termit: sprejemajo odpadke ali ne? FOTO: Leon Vidic/Delo
Podjetje Termit: sprejemajo odpadke ali ne? FOTO: Leon Vidic/Delo
19. 3. 2020 | 11:15
19. 3. 2020 | 11:53
2:19
Moravče – V Moravčah opažajo, da se je v zadnjih dneh znova močneje okrepil prevoz tovornih vozil v tamkajšnje podjetje Termit ter v peskokop Drtija – in to kljub odločbi republiškega inšpektorata za okolje in prostor iz lanskega julija, ki podjetju zaradi neposredne nevarnosti dodatnega čezmernega obremenjevanja okolja prepoveduje obratovanje naprave za predelavo odpadkov na območju peskokopa Drtija.

Moravški župan Milan Balažic je danes na vodstvo Termita naslovil dopis, v katerem jih opozarja, da kršijo inšpekcijsko odločbo, oziroma jih obtožuje, da »znova protipravno ilegalno« sprejemajo odpadke. Obenem jih je pozval, naj  spoštujejo »vse odredbe vlade Slovenije o preprečevanju širjenja nalezljive bolezni covid-19«.

Alenka Sešek Pavlin, svetovalka Termitove uprave, je za Delo odločno zanikala, da bi naprava v Termitu delovala, da bi v podjetje dovažali odpadke in kršili odločbo inšpektorja. »Odločbo spoštujemo, čeprav ocenjujemo, da je nerazumna in izdana brez vsake osnove. Termitu promet v tem času močno upada, tako kot vsemu gospodarstvu. In to bi moralo skrbeti župana Moravč.«

Na občini hkrati napovedujejo, da bodo glede na ponovno družbeno neodgovorno obnašanje podjetja Termit ukrepali v skladu z zakonom. FOTO: Tomica Šuljić
Na občini hkrati napovedujejo, da bodo glede na ponovno družbeno neodgovorno obnašanje podjetja Termit ukrepali v skladu z zakonom. FOTO: Tomica Šuljić


Štab Civilne zaščite Moravče in moravška občinska uprava bosta v teh dneh pozorno spremljala dogajanje, povezano z odlaganjem odpadkov na območju Termita, napoveduje Balažic in dodaja, da bosta s poveljnikom Civilne zaščite Darkom Vavpetičem »storila vse, da preprečita kršenje zakona in izrabljanje položaja, ko so vse sile Vlade Republike Slovenije in občine Moravče usmerjene k omejevanju epidemije koronavirusa ter v zaščito ljudi«.

Na občini hkrati napovedujejo, da bodo glede na ponovno družbeno neodgovorno obnašanje podjetja Termit ukrepali v skladu z zakonom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine