Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Tadej Golob pri padcu z Loške stene utrpel hude poškodbe

»Njegovo stanje je zelo resno,« so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica. Ponesrečencu je prvo pomoč nudil njegov prijatelj, nato pa reševalci.
Tadej Golob, slovenski pisatelj, novinar, kolumnist in alpinist, je pri padcu utrpel hude poškodbe, a je zunaj smrtne nevarnosti. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Tadej Golob, slovenski pisatelj, novinar, kolumnist in alpinist, je pri padcu utrpel hude poškodbe, a je zunaj smrtne nevarnosti. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
B. P., M. B.
8. 9. 2020 | 15:17
8. 9. 2020 | 16:01
2:14
V petek se je pri sestopu z Vrha Krnice v Loški steni hudo ponesrečil Tadej Golob, pisatelj priljubljenih kriminalnih romanov in novinar.

»52-letnemu planincu se je odkrušil skalni rob in padel je 20 metrov v globino. Pri tem je utrpel hude telesne poškodbe. Njegovo stanje je zelo resno,« so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica. Ponesrečencu je prvo pomoč nudil njegov prijatelj, nato pa reševalci Gorske reševalne službe, ki so ga s helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico. 

Tadej Golob je sicer v zahtevni Loški steni osvojil več prvenstvenih plezalnih smeri. Tudi podvig v petek je bil priprava na novo prvenstveno smer. Pri sestopu po grebenu mu je zdrsnilo, pri čemer je imel srečo, da ga je zadržalo ruševje in ni padel čez steno, je za Slovenske novice pojasnil alpinist Viki Grošelj. Njegov soplezalec Blaž Stres je po Grošljevih besedah odlično odreagiral in Goloba zavaroval pred nadaljnjim padcem. Pisatelj je pri padcu utrpel hude poškodbe, a je zunaj smrtne nevarnosti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine