Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Studio City (še) ostaja na sporedu vsak teden

Ker direktorica TV Slovenija ni privolila v predlagane spremembe generalnega direktorja RTV Slovenija, programska shema ostaja.
Kljub napovedi, da vlogo generalnega direktorja vidi kot funkcijo, ki ustvarja pogoje za delo, ne pa da bi se vmešaval v program, je Andrej Grah Whatmough predlagal spremembe. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Kljub napovedi, da vlogo generalnega direktorja vidi kot funkcijo, ki ustvarja pogoje za delo, ne pa da bi se vmešaval v program, je Andrej Grah Whatmough predlagal spremembe. FOTO: Voranc Vogel/Delo
11. 8. 2021 | 06:00
11. 8. 2021 | 08:15
2:45
Kljub napovedi, da vlogo generalnega direktorja vidi kot funkcijo, ki ustvarja pogoje za delo ustvarjalnih delavcev, ne pa da bi se vmešaval v program, je Andrej Grah Whatmough za jesen predlagal spremembe televizijskega sporeda. Njegov dokument, ki ga je objavila Mladina in med drugim predvideva uvedbo narodnozabavne oddaje ob ponedeljkih zvečer, preložitev Studia City na torek, izmenjaje z dokumentarnim filmom, ter ukinitev Zvezdane in Zadnje besede, pa je razburil.

»Generalni direktor je zaradi skrb vzbujajočih poročil strokovne službe za programski kontroling o izrazitem padcu gledanosti v osrednjem večernem pasu na Televiziji Slovenija maja letos prevzel pobudo in za jesen direktorici televizije predlagal nekaj manjših programskih sprememb. Generalni direktor je dokument s predlogom teh sprememb posredoval direktorici televizije na skupnem sestanku, ki so se ga udeležili generalni direktor, direktorica televizije in nekateri odgovorni uredniki programov. Predlagane spremembe bi tudi po mnenju strokovne službe za programski kontroling padajoči trend gledanosti lahko ustavile oziroma celo obrnile navzgor,« zatrjujejo na RTV Slovenija.

Direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, ki jo generalni direktor poskuša razrešiti tudi zaradi domnevne neaktivnosti »ob zgodovinsko najnižji gledanosti«, se po njegovih navedbah z nobenim izmed predlogov ni strinjala, prav tako ni dala nobenih alternativnih predlogov. »Zato jeseni sprememb ne bo, pač pa bo Televizija Slovenija do konca leta izvrševala sprejeti programsko-produkcijski načrt in programske sheme za leto 2021, ki jih je programski svet potrdil konec lanskega leta,« še pravijo na Kolodvorski.

Gorščakova, o kateri bo programski svet predvidoma odločal v ponedeljek, meni, da pravni in poslovni razlogi za njeno razrešitev ne obstajajo.

Domneva, da je zahteva za njeno predčasno razrešitev posledica njenega upora načrtom generalnega direktorja, da zamenja urednico informativnega programa Manico Janežič Ambrožič. Tej je Grah Whatmough v svojih poročilih kljub drugačnemu mnenju varuhinje gledalčevih pravic Ilinke Todorovski očital tudi umanjkanje strokovne uredniške presoje pri (ne)objavi celotnega pogovora z izraelskim veleposlanikom in pri poročanju o diplomski nalogi poslanca Desusa Branka Simonoviča, kjer je napačne informacije posredovala zagrebška fakulteta.

image_alt
Če sklepčnosti sveta ne bo, lahko odloči direktor

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine