Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Štajerska avtocesta ponovno odprta

Že v soboto so zastoji nastajali praktično na vseh avtocestnih krakih, največji zastoj pa je bil pred predorom Karavanke v smeri Avstrije.
Na Darsu svetujejo, da potovanja načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. FOTO: Jure Eržen
Na Darsu svetujejo, da potovanja načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. FOTO: Jure Eržen
L. Z., A. V., STA
11. 8. 2019 | 07:28
11. 8. 2019 | 20:14
1:45
Na slovenskih cestah je tudi danes gost promet z zastoji, predvsem v smeri od turističnih krajev na Hrvaškem proti notranjosti Slovenije in naprej proti Avstriji. Tudi na mejnih prehodih nastajajo čakalne dobe.

Štajerska avtocesta, ki je bila pred predorom Podmilj proti Mariboru zaradi nesreče zaprta kar tri ure, je ponovno prevozna. Pred izvozom Blagovica ostajajo daljši zastoji, prav tako je zastoj na regionalni cesti do Trojan. Potovalni čas se podaljša za približno uro, opozarja prometnoinformacijski center. Voznikom osebnih vozil priporoča, da uporabijo izvoz Lukovica.

Že v soboto so zastoji nastajali praktično na vseh avtocestnih krakih, največji zastoj pa je bil pred predorom Karavanke v smeri Avstrije. Zastoje je pričakovati tudi danes, saj se številni že vračajo z dopustov. Gneča bo tudi na mejnih prehodih. V soboto je bilo treba na večjih mejnih prehodih s Hrvaško za vstop v in izstop iz države čakati tudi po dve uri in več.

Na Darsu svetujejo, da potovanja načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Tudi policija voznikom svetuje, naj spremljajo prometne informacije o zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih in cestah. Kljub vročini, gostemu prometu in zastojem naj ostanejo strpni in upoštevajo cestnoprometne predpise.





 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine