Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Spletna prodaja prenosnih računalnikov cveti

Kupci množično kupujejo tudi spletne kamere, tiskalnike in skenerje. Zelo iskalni tudi pisarniški stoli.
Za delo od doma in učenje na daljavo si v prvem epidemiološkem valu še nismo zagotovili dovolj računalniške in pisarniške opreme. FOTO: Leon Vidic/Delo
Za delo od doma in učenje na daljavo si v prvem epidemiološkem valu še nismo zagotovili dovolj računalniške in pisarniške opreme. FOTO: Leon Vidic/Delo
10. 11. 2020 | 13:50
10. 11. 2020 | 13:50
3:33
Ljubljana – Prodajalcem računalniške opreme in komunikacijskih storitev se je v času drugega epidemiološkega vala zelo povečala spletna prodaja izdelkov, ki jih ljudje potrebujejo za delo od doma ter učenje na daljavo. Kupci, med katerimi so tako podjetja kot posamezniki, množično nakupujejo predvsem prenosne računalnike.

»Prodaja računalnikov se je še dodatno povečala po oktobrskem delnem zaprtju vzgojno-izobraževalnih ustanov in uvedbi šole na daljavo za večji del učencev, številna podjetja pa so v zadnjih tednih za svoje zaposlene spet uvedla delo od doma in potrebovala dodatne računalnike, tiskalnike, monitorje in drugo računalniško opremo. V zadnjem obdobju se povečuje tudi prodaja tabličnih računalnikov, a so stopnje rasti veliko nižje kot pri prenosnih računalnikih. Kot opažamo, na trgu določenih izdelkov že primanjkuje, vendar imamo dovolj lastne zaloge,« so sporočili iz Big Banga.

Kupci pri tehnično zahtevnejših izdelkih potrebujejo nasvet oziroma pomoč. Na voljo jim je v obliki spletnega videosvetovanja. FOTO: Leon Vidic/Delo
Kupci pri tehnično zahtevnejših izdelkih potrebujejo nasvet oziroma pomoč. Na voljo jim je v obliki spletnega videosvetovanja. FOTO: Leon Vidic/Delo

 

Spletna prodaja ne nadomesti izpada trgovin


Izdelke, ki jih imajo na zalogi, kupcem odpremijo v enem dnevu, v Ljubljani in okolici pa omogočajo tudi hitro dostavo v treh urah. Bolj kot pomanjkanje zalog je zanje trenutno največja težava splošno zaprtje vseh trgovin s tehničnim blagom. »Spletna prodaja tega izpada ne more nadomestiti. Opažamo, da kupci predvsem pri tehnično zahtevnejših izdelkih potrebujejo nasvet oziroma pomoč. Nabor različnih izdelkov na trgu je namreč zelo velik. Prav zato smo že okrepili našo ekipo za spletno videosvetovanje, prodajni in klicni center, uvedli pa smo tudi možnost telefonskega svetovanja,« so povedali v Big Bangu.

Spletni trgovec Mimovrste v času drugega epidemiološkega vala beleži kar 70-odstotno rast prodaje artiklov. »Kontinuirano povečanje prodaje, predvsem blaga iz nabora opreme za delo in šolanje od doma, spet beležimo od druge polovice oktobra. Na oddelku računalništva se je prodaja oktobra v primerjavi z istim obdobjem lani celo podvojila.

image_alt
Zaupanje na preizkušnji


Kupci predvsem množično nakupujejo spletne kamere, prenosnike, tiskalnike in skenerje, kartuše in druge manjše elektronske naprave, zelo se je povečala tudi prodaja pisarniških stolov in druge opreme, vezane na vzpostavitev in udobno delovanje domačih pisarn,« pove Mojca Gorenc, vodja marketinga v trgovcu Mimovrste.


 

Prehod na optično tehnologijo


V Telekomu se povečuje promet govornih, podatkovnih ter video in televizijskih storitev, povečala se je tudi poraba storitev videoidentifikacije. »Tudi v drugem valu razglašene epidemije je več povpraševanja po računalnikih in računalniški opremi, s čimer so si uredili domače pisarne ali zagotovili pogoje za šolanje na daljavo,« so pojasnili na Telekomu. Njihovi naročniki v fiksnih naročniških paketih imajo zdaj višjo povprečno hitrost kot na začetku leta, pri tem pa prehajajo predvsem na optično tehnologijo. Največje povečanje števila naročnikov beležijo pri paketih s hitrostmi 200, 350 in 600 megabajtov v smeri do uporabnika.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine