Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

SNG Drama bo protipotresno zaščitena, UKC pa ne

Vlada se še ni odločila, ali bo gradila novo stavbo za preselitev bolnikov, brez katere ne bo mogoče nadaljevati del v UKC.
UKC Ljubljana zdaj pripravlja dokumentacijo za modularno bolnišnico v lastni režiji. Foto Voranc Vogel
UKC Ljubljana zdaj pripravlja dokumentacijo za modularno bolnišnico v lastni režiji. Foto Voranc Vogel
9. 3. 2024 | 05:00
19. 3. 2024 | 20:36
8:27

V nadaljevanju preberite:

Za razliko od Slovenskega narodnega gledališča Drama v Ljubljani, ki ga bodo v prenovi tudi protipotresno zaščitili, češ da je to nujno, saj je Ljubljana potresno ogrožena, glavna stavba UKC, kot kaže, ne bo zaščitena pred potresom. Čeprav protipotresna zaščita v prvotnih načrtih ni predvidena, se je lani vladni urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu (UNKIZ), ki vodi vse naložbe v zdravstvu, na predlog izvajalca del in uporabnika strinjal s protipotresno zaščito, a denarja za dela ni zagotovil.

Za nadaljevanje začetih prenov stavb UKC je nujno potrebna tudi modularna bolnišnica v vrednosti 18 milijonov evrov, a na ministrstvu za zdravje pojasnjujejo, da »dokončna odločitev o postavitvi modularne bolnišnice še ni sprejeta«. Ker je med nadaljnjo prenovo glavne stavbe in drugih klinik bolnike treba preseliti, se ob dejstvu, da se vlada še ni odločila za gradnjo modularne bolnišnice, kamor bi jih selili, zastavlja vprašanje, ali dejansko ustavljajo oziroma prelagajo prenovo UKC?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine