Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Simonovič za čim prejšnji volilni kongres stranke

Na četrtkovi seji izvršnega odbora stranke bodo najverjetneje dorekli strategijo in vizijo nadaljnjega dela.
V zgodovino ujeti trenutek: Karl Erjavec in Branko Simonovič leta 2013 med izvršnim odborom stranke. FOTO: Matej Družnik/Delo
V zgodovino ujeti trenutek: Karl Erjavec in Branko Simonovič leta 2013 med izvršnim odborom stranke. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA, P. M.
22. 3. 2021 | 19:40
3:21
Poslanec DeSUS Branko Simonovič verjame, da bodo na četrtkovi seji izvršnega odbora stranke dorekli strategijo in vizijo nadaljnjega dela. Po njegovem mnenju je najboljše, da kongres stranke skličejo čim prej, da pridejo do vodstva s polnimi pooblastili in začnejo animirati potencial, ki ga imajo po njegovih ocenah med članstvom.

Razširjeno vodstvo DeSUS, ki ga je po odstopu Karla Erjavca sklical začasni zastopnik stranke Anton Balažek, je minuli teden razpravljalo o stanju v DeSUS. Dogovorili so se o aktivnostih in kratkoročnih ukrepih za konsolidacijo stranke, ki jih bo ta četrtek obravnaval izvršni odbor.

Kot je v današnji izjavi ob robu seje DZ ugotavljal Simonovič, se premiki v stranki še dogajajo. Da bo zapustil poslansko skupino, je minuli teden napovedal poslanec DeSUS Jurij Lep. Nedavno je iz DeSUS v SD prestopil Uroš Prikl, nekdanji poslanec DeSUS. Nekdanji minister za zdravje iz vrst DeSUS Tomaž Gantar pa je za STA danes pojasnil, da se bo glede morebitnega izstopa iz DeSUS odločil v četrtek na izvršnem odboru.


Je Jože Podgoršek bodoči prvi mož Desusa?


Simonovič je spomnil, da so relativno velika stranka, imajo čez 190 mestnih in občinskih odborov ter tam veliko znanja. »To najbolj potrebujemo. Pa tudi modrost, da se bomo znali postaviti na noge,« je dejal. Na vprašanje, koga vidi na mestu novega predsednika stranke in ali je za to po njegovem mnenju primeren minister za kmetijstvo Jože Podgoršek, ki tudi po izstopu DeSUS iz vlade ostaja minister, Simonovič ni želel konkretno odgovoriti. Predvsem pričakuje, da bo nov predsednik znal izkoristiti potencial, modrost in znanje stranke za to, da potegne voz v pravo smer. V četrtek se bodo temeljito pogovorili, kako naprej, je napovedal Simonovič. Ponovil je tudi, da je DeSUS zmerna opozicijska stranka.

Branko Simonovič ne želi konkretno odgovoriti, ali na mestu predsednika Desusa vidi Jožeta Podgorška. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Branko Simonovič ne želi konkretno odgovoriti, ali na mestu predsednika Desusa vidi Jožeta Podgorška. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

 

Diploma je verodostojna

 

Simonovič je sicer moral v minulih dneh dokazovati tudi pristnost svoje izobrazbe. Na spletni strani DZ piše, da ima diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, TV Slovenija pa je v četrtek navajala, da na tej fakulteti zatrjujejo, da pri njih ni diplomiral. Simonovič je v petek zatrdil, da ima diplomo. STA je poslal tudi fotografijo dokumenta.

Po poročanju spletnega portala 24ur so danes iz Zagreba sporočili, da je Simonovičeva diploma, izdana 14. februarja 1979, verodostojna. Simonovič je na Fakulteti za zunanjo trgovino zaključil prvostopenjski študij komercialne smeri, po programu nekdanje Visoke šole za zunanjo trgovino.

Poslanec je v današnji izjavi v DZ ponovil, da ima diplomo in da bo verjetno v prihodnjih dneh sklical novinarsko konferenco, na kateri bo predložil dokumente. »Nedopustno je, da se pri nas to dogaja. Da nekdo poskuša prikazati, kot da zavajaš in si lažnivec, presega vse meje dobrega okusa,« je dejal.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine