Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Sergej Racman za rešetkami koprskega zapora

Pobegnil je v Kanado, kjer so ga prijeli pri nadzoru prometa. Dokončno ga je pokopala prostitucija.
Sergej Racman je nekoč velja za uspešnega poslovneža. FOTO:  Jure Eržen
Sergej Racman je nekoč velja za uspešnega poslovneža. FOTO:  Jure Eržen
4. 11. 2020 | 21:13
4. 11. 2020 | 21:13
3:52
Ljubljana - Štirinpedesetleni propadli poslovnež Sergej Racman je že za rešetkami koprskega zapora. Po naših informacijah je bil namreč deportiran iz Kanade po migracijski zakonodaji in po pristanku na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika prepeljan v koprski zapor. Ministrstvo za pravosodje in koprsko okrožno sodišče je pri deportaciji odigralo ključno vlogo, saj je v dokumentaciji, ki so jo poslali kanadskim organom, uspelo dokazati, da Racman ni nekdo, ki bi si ga v Kanadi lahko želeli. In iz države moral oditi.

Sergej Racman je nekdanji borznik in ustanovitelj družbe KD, katere ključni naložbi sta bili zavarovalnica Adriatic Slovenica in družba za upravljanje KD Skladi, igralničar ter lastnik Koloseja.

V zadnjih letih se je med drugim vključil v spopad za oblast v Hranilnici LON, drugi najmanjši bančni ustanovi pri nas, sodeloval je tudi v prevzemni vojni za cerkljanski holding Certa, ki ima pomemben delež v proizvajalcu električnih grelnih plošč Eta Cerkno. V tej zgodbi je bil na strani nasprotnikov Marjana Batagelja, lastnika Postojnske jame.

Na ljubljanskem Rudniku si je postavil "graščino", ki so jo lani na dražbi prodali za poldrugi milijon evrov. Luksuzna vila je sestavljena iz dveh stavb, garaže, steklenjaka, bazena, zraven pa je tudi večji park. Kot so pisali mediji, naj bi bil novi lastnik le formalnost, s pomočjo katere je rešil svojo nepremičnino, po ocenah nepremičninskih strokovnjakov vredno vsaj tri milijone evrov.

Hiša Sergija Racmana na Rudniku je bila prodana v 20 minutah za dober milijon in pol. FOTO: Igor Mali 
Hiša Sergija Racmana na Rudniku je bila prodana v 20 minutah za dober milijon in pol. FOTO: Igor Mali 


Racman se je nekaj časa spretno izogibal roki pravice, dokončno pa se mu je zalomilo v aferi Marina.


Pobegnil iz Slovenije


Racmana so kanadski varnostni organi izsledili in prijeli sredi poletja, po tem, ko so ga slovenski pravosodni organi iskali z mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije.

Za poslovnezem Sergejem Racmanom je bila razpisana mednarodna tiralica Interpola, ki ga je iskal z rdečim obvestilom, kar pomeni najvišjo stopnjo tiralice. FOTO: Interpol
Za poslovnezem Sergejem Racmanom je bila razpisana mednarodna tiralica Interpola, ki ga je iskal z rdečim obvestilom, kar pomeni najvišjo stopnjo tiralice. FOTO: Interpol


Kot so avgusta sporočili z Generalne policijske uprave, je bila izsleditev in prijetje "iskane osebe, ki je obtožena kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, rezultat hitre in učinkovite izmenjave informacij med enoto za ciljno iskanje oseb v slovenski kriminalistični policiji in kanadskimi varnostnimi organi".

O aretaciji iskane osebe je policija obvestila pristojne slovenske pravosodne organe, ki so v nadaljevanju pripravili in poslali vso potrebno dokumentacijo za njegovo vrnitev iz Kanade v Slovenijo.


Zapletel v prostitucijo


Prijetje je povezano s primerom, v katerem je specializirano državno tožilstvo julija 2019 na koprsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v zvezi z delovanjem kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici. Prvoobtoženi je poslovnež Racman, zoper katerega je sodišče odredilo pripor.

Tožilstvo obtožene bremeni, da so povezani v hudodelsko združbo od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina Sauna Club v Ajševici pri Novi Gorici, ki deluje v okviru družbe Cratos. V tem obdobju naj bi klub obiskalo najmanj 148.935 moških, ki so za vstop plačali od 60 do 85 evrov.

Z izvajanjem prostitucije so obdolženi družbi Cratos, kamor so se stekala denarna sredstva kluba Marina, po prepričanju tožilstva nezakonito pridobili najmanj 21 milijonov evrov

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine