Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

S poslom nekdanjega župana se ukvarja tožilstvo

Medtem ko so občinski svetniki zaključili zgodbo s prodajo zemljišča v Livadah, zadeva še zaposluje organe pregona.
Koprski kriminalisti so v občinskem poslu s prodajo zemljišča v Livadah, na katerem se trenutno gradi največji stanovanjski projekt v Izoli, zaznali sum kaznivih dejanj. FOTO: Črt Piksi/Delo
Koprski kriminalisti so v občinskem poslu s prodajo zemljišča v Livadah, na katerem se trenutno gradi največji stanovanjski projekt v Izoli, zaznali sum kaznivih dejanj. FOTO: Črt Piksi/Delo
12. 12. 2023 | 19:09
4:46

V nadaljevanju preberite:

Izolski občinski svetniki so se minuli teden seznanili s pravnimi mnenji glede možnosti za razveljavitev oziroma ničnost pogodbe za prodajo občinskega zemljišča v Livadah podjetju Projekt 2020, za kar pa se zaradi vstopa novega lastnika na koncu niso odločili. V zvezi s tem nepremičninskim poslom, v katerega je bil z domnevno povezano prodajo vpleten tudi nekdanji župan Danilo Markočič osebno, pa je policija vložila ovadbo na specializirano državno tožilstvo.

Zgodba sega v leto 2019, ko je izolska občina pod županom Danilom Markočičem na dražbi prodala skoraj 1,7 hektara veliko zemljišče za nekaj manj kot 2,4 milijona evrov edinemu kupcu – podjetju Projekt 2020 v solastništvu Borisa Leonidovicha Kopilevicha in Marjana Miliča. Slabo leto pozneje se je Markočič namenil prodati svoj zasebni oljčnik v Strunjanu podjetju BM 21 istih lastnikov (prevladujoč delež pripada Kopilevichu), vendar je zadeva prišla v javnost in dvignila precej prahu, zato je kupec od svoje namere odstopil.

Kako so se odločali izolski občinski svetniki? Kaj so v zvezi s preiskavo povedali na koprski policijski upravi in na specializiranem državnem tožilstvu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine