Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Roberta Goloba lahko upravičeno skrbi

Preverili smo, ali je premier upravičil pričakovanja, oceno dela vlade in ustreznosti sestave koalicije ter odnos anketiranih do vstopa NSi v vlado.
Bo Robertu Golobu napovedani zasuk v komunikaciji prinesel drugačne trende v javnem mnenju? FOTO: Črt Piksi
Bo Robertu Golobu napovedani zasuk v komunikaciji prinesel drugačne trende v javnem mnenju? FOTO: Črt Piksi
23. 4. 2023 | 11:18
24. 4. 2023 | 07:36
4:53

V nadaljevanju preberite:

Mineva leto dni od državnozborskih volitev, ko je volilno telo oblast zaupalo novi stranki Gibanju Svoboda Roberta Goloba. Ob obletnici, ko se v parlamentu niso obdržale poraženke LMŠ, SAB, Desus, Konkretno (naslednica SMC) ter SNS Zmaga Jelinčiča, je inštitut Mediana za Delo preveril zadovoljstvo s politično elito na oblasti. Podatki kažejo, da se mora koalicija resno zamisliti.

Naša analiza kaže, da bi SDS in NSi volilo slabih 29 odstotkov anketiranih, delež nezadovoljnih z delom vlade pa je skoraj 44-odstoten in je torej večji od deleža tistih, ki so politično nagnjeni v desno. Med drugim ugotavljamo, da 38 odstotkov anketiranih z visokošolsko izobrazbo podpira vstop NSI v vlado; večinsko so temu nenaklonjeni vprašani z osnovnošolsko izobrazbi, regijsko pa temu najmanj naklonjeni na Gorenjskem. Kaj še razkrivajo odgovori na vprašanja, ki smo jih postavili anketiranim?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine