Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Pripravite se na prometno najbolj obremenjene dneve

K zastojem prispevajo tudi številne delovne zapore. 
Pripravite se na zastoje. FOTO: Mavric Pivk
Pripravite se na zastoje. FOTO: Mavric Pivk
S. S.
27. 7. 2018 | 11:24
27. 7. 2018 | 11:24
2:56
Zaradi počitnic po Evropi vse avgustovske konce tedna – od petka do vključno ponedeljka – pričakujte zelo povečan promet na cestah z največjim turističnim tranzitom.



»Zastoji bodo nastajali na avtocesti A2 med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh, v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko v obeh smereh. Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Največ gneče bo vsak konec tedna na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri ter na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju sta priporočena mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi,« so poudarili na družbi za avtoceste (Dars).

Na Gorenjskem bodo čedalje pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Čakalne dobe na prehodih z Avstrijo se lahko podaljšajo tudi drugod (Ljubelj in Šentilj) zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.


Svoje k zastojem dodajo še dela


Kar nekaj delovnih zapor je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah. Dela potekajo na vzhodni ljubljanski obvoznici na odseku od Bizovika do razcepa Malence, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih, začasna prometa ureditev je tudi na kraku, ki vodi od predora Golovec do priključka Ljubljana jug, ravno tako je promet oviran na samem priključku. Vsa dela bodo zaključena predvidoma 16. avgusta 2018. 

Od 1. do 14. avgusta 2018 je predvidena popolna zapora priključka Logatec v obe smeri zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove priključka. Tudi na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih. Na območju priključka Dobruška vas na dolenjski avtocesti bo predvidoma do 8. avgusta 2018 zaradi del promet urejen po zoženih pasovih. Na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta 2018 potekala zamenjava dela protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih, v navedeni smeri je moten tudi na priključku Celje center.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine