Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Logar kandidat, ki bi lahko od Janše prevzel SDS

Anže Logar je ob nižji udeležbi na predsedniških volitvah zbral več glasov, kot jih je na aprilskih parlamentarnih volitvah zbrala stranka SDS.
»Uspeh Anžeta Logarja na predsedniških volitvah je vsekakor znanilec sprememb na desni sredini,« meni politolog Igor Lukšič. Foto Jure Eržen
»Uspeh Anžeta Logarja na predsedniških volitvah je vsekakor znanilec sprememb na desni sredini,« meni politolog Igor Lukšič. Foto Jure Eržen
25. 10. 2022 | 05:00
25. 10. 2022 | 07:46
4:55

V nadaljevanju preberite:

Rezultat prvega kroga predsedniških volitev, v katerem je zmagal Anže Logar, odpira tudi vprašanje, ali bi bila stranka SDS na volitvah uspešnejša, če bi bil na njenem čelu zmernejši voditelj. Anže Logar, ki se je v volilni kampanji poskušal oddaljiti od stranke SDS, je ob nižji udeležbi na predsedniških volitvah zbral več glasov, kot jih je na aprilskih parlamentarnih volitvah stranka SDS, ki jo že tri desetletja vodi Janez Janša.

»Logar je dobro izkoristil ugodne okoliščine, ko ni imel močnih protikandidatov. Tudi njegova drža je bila zelo dobra, distanciral se je od stranke, ki je dokaj ostra v opoziciji. Očitno se mu je vse to obrestovalo,« uspeh Anžeta Logarja komentira evropski poslanec Milan Zver, leta 2012 pa predsedniški kandidat SDS, ki se mu z dobrimi 24 odstotki prejetih glasov ni uspelo uvrstiti v drugi krog.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine