Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Praga parlamenta niso prestopili, lahko pa prestopijo prag SDS

Janez Janša v svoji stranki po lastnih besedah združuje demokratične, domoljubne in proticentralistične ljudske sile, ki se niso uvrstile v državni zbor.
Priključitev Nove ljudske stranke k SDS, sporazum sta podpisala predsednika strank Janez Janša in Franc Kangler, med drugim pomeni, da bo drugi prevzel vodenje mariborskega odbora SDS. FOTO: SDS
Priključitev Nove ljudske stranke k SDS, sporazum sta podpisala predsednika strank Janez Janša in Franc Kangler, med drugim pomeni, da bo drugi prevzel vodenje mariborskega odbora SDS. FOTO: SDS
20. 2. 2023 | 05:00
5:43

V nadaljevanju preberite:

Predsednik SDS Janez Janša, ki stranko vodi že tri desetletja, je prepričan, da se morajo stranke, ki ne dosežejo praga za vstop v državni zbor, povezati. Prvi korak k povezovanju obrobnih strank na desnem polu, ki se jih drži oznaka, da so sateliti SDS, je priključitev Nove ljudske stranke s Francem Kanglerjem na čelu.

Svet SDS, ki ga še vedno vodi njen predsedniški kandidat Anže Logar, ki snuje svojo platformo sodelovanja, je na sobotni seji prižgal zeleno luč za podpis sporazuma o priključitvi Nove ljudske stranke k Slovenski demokratski stranki. Predsednika obeh, Janez Janša in Franc Kangler, sta sporazum podpisala, združitev pa naj bi bila izvedena čez dober mesec, ko bodo v manjši stranki po pričakovanjih potrdili priključitev.

Tudi podpredsednik stranke Aleš Hojs je ocenil, da je pridružitev NLS »zelo pomembna okrepitev, še posebej zato, ker združujemo sorodne stranke, ki niso presegle volilnega praga, kar je pomembno tudi zato, da krepimo domoljubno desno sredino oziroma vse tiste, ki v naši politiki prepoznavajo vrednote«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine