Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Formula: SDS plus Logarjeva stranka plus NSi

Logarjeva stranka bi po dolgem času lahko odprla možnost za desno vlado, ki ne bi nastala po spletu političnih okoliščin.
Na Logarjevi platformi bi lahko gradila naslednja generacija desnosredinskih politikov, meni politolog dr. Miro Haček. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Na Logarjevi platformi bi lahko gradila naslednja generacija desnosredinskih politikov, meni politolog dr. Miro Haček. FOTO: Voranc Vogel/Delo
18. 2. 2023 | 05:00
5:48

V nadaljevanju preberite:

Na slovenski desnici potekajo procesi, ki so posledica volilnega neuspeha na lanskih parlamentarnih volitvah, hkrati pa priprava terena za naslednje parlamentarne volitve, ki bodo šele leta 2026, če bodo redne. SDS, potencialna stranka predsedniškega kandidata Anžeta Logarja in Nova Slovenija (NSi) bi lahko postale strankarski stebri pri poskusu naskoka desne opcije na oblast.

Danes je v Mariboru slavnostna akademija ob 34. obletnici ustanovitve SDS. Dominantno stranko na desnici že 30 let vodi Janez Janša. Ko bo Janša leta 2025, torej eno leto pred rednimi parlamentarni volitvami, zaključil deveti predsedniški mandat, bo na čelu najbolj organizirane stranke že 32 let. Po nekaterih neuradnih informacijah iz SDS bi lahko bilo leto 2025 tudi leto Janševega sestopa z vrha SDS.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine