Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Poziv k zaustavitvi zakona za preoblikovanje Vzajemne

Vzajemne družbe so dobrodošle, napovedana privatizacija je korak nazaj in v škodo zavarovancev.
O preoblikovanju zavarovalnice Vzajemna v delniško družbo bo odločal državni zbor, ki je tovrstno privatizacijo v škodo zavarovancev leta 2006 preprečil. Foto Leon Vidic
O preoblikovanju zavarovalnice Vzajemna v delniško družbo bo odločal državni zbor, ki je tovrstno privatizacijo v škodo zavarovancev leta 2006 preprečil. Foto Leon Vidic
20. 9. 2023 | 21:20
21. 9. 2023 | 08:26
7:38

V nadaljevanju preberite:

Nobene potrebe ni za preoblikovanje Vzajemne zavarovalnice v delniško družbo. Gre za ponovitev dogajanja iz leta 2006, ko je to hotela narediti elita finančnikov in tako sprivatizirati edino slovensko vzajemno zavarovalnico, kar je državni zbor v zadnjem trenutku preprečil. Tokrat je vlogo finančne elite prevzela vlada.

To je povzetek današnjih pogovorov z nekaterimi vodilnimi strokovnjaki pred jutrišnjim začetkom obravnave zakona o preoblikovanju Vzajemne v državnem zboru.

»V Evropi je 800 vzajemnih družb. Slovenija bo z ukinitvijo edine vzajemne zavarovalnice, če se bo to zgodilo, naredila korak nazaj,« je dejal dr. Šime Ivanjko, eden redkih strokovnjakov za zavarovalniško pravo pri nas. Vzajemne zavarovalnice so sodoben trend v svetu. Za zavarovance so ugodnejše, saj tako organizirana zavarovalnica ne izplačuje dobičkov, ampak denar vlaga v svoje rezerve, kar jo krepi, za zavarovance pa lahko zagotavlja boljšo in cenejšo storitev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine