Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ponekod v osrednji Sloveniji znova toča

Po podatkih Agencije RS za okolje so od Gorenjske proti jugu-jugovzhodu nastale tri nevihtne celice.
FOTO: Tadej Regent/Delo
FOTO: Tadej Regent/Delo
V. U.
21. 6. 2019 | 16:23
21. 6. 2019 | 18:37
2:19
Po včerajšnjem neurju, ki je povzročilo precejšnjo škodo predvsem v občinah Domžale in Trzin – ob zasebnih objektih je meteorna voda zalila tudi več javnih, tudi zdravstvene in šolske ustanove –, je po podatkih Oddelka za hidrološke napovedi Urada za meteorologijo in hidrologijo Agencije RS za okolje ponekod tudi danes velika verjetnost toče.

Kot je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje, so od Gorenjske proti jugu-jugovzhodu nastale tri nevihtne celice z veliko verjetnostjo toče. Pričakujejo, da bo nastala še kakšna. Zagrmelo je tudi nad Ljubljano.

Kot dodajajo, so celice stacionarne ali pa se zelo počasi pomikajo proti vzhodu. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

O težavah z meteorno vodo in intervencijah gasilcev že poročajo iz Gorenjske. Nekaj po 14. uri so gasilci PGD Podbrezje iz gostinskega objekta na Podbrezjah izčrpali meteorno vodo. Tudi v Zasipu v občini Bled so gasilci tamkajšnjega PGD nekaj po 15. uri meteorno vodo črpali tako iz gostinskega kot stanovanjskega objekta.



FOTO: Arso
FOTO: Arso


Kako kaže? Predvsem v notranjosti Slovenije bodo krajevne nevihte, ki se bodo na severovzhodu lahko nadaljevale tudi v noč. Možne so posamezne močne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija.

Arso je za soboto in nedeljo izdal oranžno opozorilo. Jutri bo sicer spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Ob morju bo oblačnosti in padavin manj. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 od 27, na Goriškem in ob morju okoli 29 stopinj Celzija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine