Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ponekod precej pod ničlo

V nekaterih kotlinah je megla tokrat preprečila zmrzal. Mrzlo bo tudi sredino jutro.
Megla je ponekod preprečila zmrzal. FOTO: Arso
Megla je ponekod preprečila zmrzal. FOTO: Arso
S. S.
7. 5. 2019 | 09:40
7. 5. 2019 | 10:05
2:19
Čeprav bi 7. maja pričakovali prijetne spomladanske temperature, so termometri kazali povsem zimsko sliko. Marsikje v notranjosti države je zjutraj temperatura padla pod ledišče, v nekaterih kotlinah pa je megla tokrat preprečila zmrzal, so sporočili iz Agencije za okolje (Arso). K sreči bo sonce hitro ogrelo krajino, nevarnost pozebe bo sicer na izpostavljenih legah veljala še v sredo zjutraj.

Po podatkih Arsa so danes na Kredarici namerili kar 11 stopinj Celzija pod ničlo, na Rudnem Polju minus šest, na Babnem Polju in v Ratečah minus pet, v Novi vasi minus štiri, v Logatcu in na Brniku minus tri, v Lescah in Slovenj Gradcu pa minus dve stopinji Celzija.



Danes čez dan se bodo temperature gibale od 12 do 17 stopinj Celzija. V sredo dopoldne bo sončno, popoldne se bo začelo oblačiti, zvečer pa bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 14 do 19 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno s padavinami, deloma plohami ali nevihtami. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter, ponekod v višjih legah Primorske bo megleno. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe, so zapisali na spletni strani Arsa. V petek bo prijetnih 20 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačnost naraščala, proti večeru bodo na zahodu že rahle padavine, ki se bodo v noči na nedeljo okrepile in razširile nad vso Slovenijo ter v nedeljo čez dan ponehale. Od ponedeljka do srede bo spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami. Očitno bodo na delu ledeni možje, saj bo za sredino maja razmeroma hladno, najvišje dnevne temperature bodo le okoli 15 stopinj Celzija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine