Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Policisti uresničujejo napoved, v ponedeljek opozorilna stavka na Obrežju in v Gruškovju

Stavkovne aktivnosti bodo potekale med 8. in 12. uro, in sicer na obeh postajah mejne policije.
Policisti so bili pripravljeni preklicati opozorilno stavko, če bi vlada izpolnila njihove zahteve. FOTO: Roman Šipić/Delo
Policisti so bili pripravljeni preklicati opozorilno stavko, če bi vlada izpolnila njihove zahteve. FOTO: Roman Šipić/Delo
V. U.
31. 1. 2020 | 15:39
31. 1. 2020 | 16:04
2:04
V Sindikatu policistov Slovenije so potrdili napoved štiriurne opozorilne stavke 3. februarja. Stavkovne aktivnosti bodo potekale med 8. in 12. uro, in sicer na postajah mejne policije na Obrežju in v Gruškovju.

V sindikatu napovedujejo, da bo v času opozorilne stavke razloge zanjo podal predsednik sindikata Kristjan Mlekuž, in sicer ob 10. uri na Obrežju. Kot dodajajo v dopisu, so stavkovne aktivnosti usmerjene proti vladi. »Javnosti bomo dokazali in povedali, zakaj je naša opozorilna stavka upravičena in za kaj se borimo,« so zapisali.



Sindikat policistov Slovenije (SPS), ki je eden od dveh reprezentativnih sindikatov v policiji, je sicer zaradi neizpolnjevanja vladnih zavez iz leta 2018 podpisanega stavkovnega sporazuma opozorilno stavko za 3. februar napovedal 21. januarja.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo


Kot je tedaj povedal Mlekuš, od vlade zahtevajo takojšnjo realizacijo dogovora o izvedbi strokovne in neodvisne analize zahtevnosti delovnih mest pooblaščenih uradnih oseb, takojšnjo ureditev vprašanja glede bruto bruto izplačila, v zvezi s katerim še vedno teče postopek na delovnem sodišču, vzpostavitev kariernega sistema in sprejetje sistemskih ukrepov za izboljšanje razmer v policiji.

Opozorilno stavko so bili sicer po tedanjih besedah pripravljeni preklicati, če bi vlada izpolnila njihove zahteve, Napovedali so tudi, da bodo način, na katerega bodo izvedli opozorilno stavko, predstavili le kak dan prej.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine