Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Po odstopu Marte Kos se je podpora Nataši Pirc Musar zvišala

Kandidati za predsedniške volitve bodo bolj ali manj znani prihodnji teden. Komu kaže najbolje?
Če bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Nataša Pirc Musar in Anže Logar, bi po rezultatih javnomnenjske ankete zmagala prva.
Če bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Nataša Pirc Musar in Anže Logar, bi po rezultatih javnomnenjske ankete zmagala prva.
3. 9. 2022 | 05:00
3:51

V nadaljevanju preberite:

Natašo Pirc Musar bi po zadnji javnomnenjski raziskavi inštituta Mediana za Delo, ki je bila izvedena po odstopu Marte Kos od namere po kandidaturi, v primerjavi s prejšnjo meritvijo volilo nekaj več vprašanih. Prav tako tudi Iva Vajgla in Vladimirja Prebiliča, ki pa ostajata daleč za vodilnima dvema kandidatoma – Natašo Pirc Musar in Anžetom Logarjem, ki pa se mu podpora ni spremenila.

A čeprav oba omenjena kandidata izstopata, je direktorica Mediane Janja Božič Marolt že ob odstopu Marte Kos poudarila, da je prav ta pokazatelj, da je edina stalnica sprememba. Preobrati so mogoči, vlaganje kandidatur pa mogoče še do 28. septembra. Še pet dni po tem, do 3. oktobra, pa kandidati soglasje h kandidaturi lahko umaknejo.

Nepomembno ne bo niti, komu od tistih, ki bodo nato dejansko kandidirali, bodo podporo še izrekle parlamentarne stranke.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine