Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Piranski župan previden pred oddajo zemljišč Hotovim

Đenio Zadković, novi piranski župan, je napovedal večjo pravno urejenost pri poslih z občinskimi zemljišči.
Ob osrednji portoroški plaži uporabljajo vrtove na občinski zemlji, a lastniki lokalov pogodb z občino še nimajo. FOTO: Boris Šuligoj
Ob osrednji portoroški plaži uporabljajo vrtove na občinski zemlji, a lastniki lokalov pogodb z občino še nimajo. FOTO: Boris Šuligoj
25. 1. 2019 | 08:00
25. 1. 2019 | 09:57
3:12
Piranskega župana Đenia Zadkovića smo vprašali, kako se je odločil glede oddaje gostinskih vrtov ob osrednji portoroški plaži, saj je pred volitvami opozarjal, da utegne iti pri tem za domnevno sporen posel med prejšnjim občinskim vodstvom in podjetnikom Vejsilom Hotom. Občinsko javno podjetje Okolje Piran je tik pred koncem županskega mandata Petra Bossmana objavilo razpis za oddajo občinskih zemljišč za nedoločen čas, a ga je potem umaknilo. Zadković odgovarja, da rešitev še iščejo.

»Župan se ni neposredno vključil v reševanje omenjenega najema, je pa od Okolja Piran zahteval, da se razmerja pravno uredijo. Trenutno stanje je v pogodbenem smislu neurejeno, čeprav podjetnik Vejsil Hot koristi omenjene površine,« pojasnjujejo na Občini Piran.

V Okolju Piran dodajajo, da gre za površine na plaži, ki bi jih najemnik uporabljal kot gostinske terase, saj so v neposredni bližini oziroma so celo del poslovnega prostora v zasebni lasti. Dodajajo, da je odnos z uporabnikom in morebitnim najemnikom treba urediti v dogovoru z občino in v sklopu skupne strategije razvoja portoroške plaže.


 

Očitki političnih in sorodstvenih povezav


Đenio Zadković je, še kot županski kandidat, novembra lani, prek družbenih omrežij objavil podatke, ki naj bi mu jih posredoval nekdo iz Okolja Piran, da želi direktor tega javnega podjetja Alen Radojkovič – sicer tudi podpredsednik lokalnega odbora SD – oddati za nedoločen čas dele javnih površin Vejsilu Hotu, ki je hkrati stric nekdanje podžupanje Meire Hot, poslanke iz vrst SD. Medtem ko so plažne površine, na katerih so gostinske terase, občinske, so sami lokali v lasti podjetij, povezanih z družino podjetnika Vejsila Hota.

Lokale ob osrednji portoroški plaži imajo v lasti podjetja, povezana z družino Vejsila Hota.
Lokale ob osrednji portoroški plaži imajo v lasti podjetja, povezana z družino Vejsila Hota.


Radojkovič je takrat Zadkovićev zapis označil za predvolilno diskreditacijo in je prekinil prav vse odprte razpise prej omenjenega javnega podjetja. Prek svoje odvetnice Tjaše Čarman se je odzval tudi Vejsil Hot, ki je zahteval umik, kot je dejal, žaljivih navedb na svoj račun in v nasprotnem primeru zagrozil s tožbo. Zadković je svojo objavo umaknil, a je to pospremil z besedami, da še naprej verjame v spornost poslov pri oddaji občinskih zemljišč v piranski občini, čemur bi kot župan rad naredil konec.
 

Počakali bodo na razpis


Obrnili smo se tudi na Vejsila Hota oziroma njegovo odvetnico, ki nam je dejala, da nimajo informacij o novem razpisu za občinske površine ob portoroški plaži in da se upravljavci lokalov še niso odločili, ali se bodo sploh potegovali za najem. Poudarila je tudi, da Vejsil Hot osebno v te posle ni vpleten.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine