Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Otrokom printa domače naloge in jih dostavlja v poštne nabiralnike

Prevaljčan Ožbej Pori je pomoč ponudil zaradi tehničnih težav, ki jih imajo učenci z učenjem na daljavo.
V številnih družinah imajo z učenjem na daljavo težave, ker pri hiši ni dovolj računalnikov, ponekod so problem tudi tiskalniki. FOTO: Leon Vidic/Delo
V številnih družinah imajo z učenjem na daljavo težave, ker pri hiši ni dovolj računalnikov, ponekod so problem tudi tiskalniki. FOTO: Leon Vidic/Delo
19. 3. 2020 | 09:55
19. 3. 2020 | 11:39
2:13
Prevalje – Ko je Ožbej Pori s Prevalj v pogovoru z ženo, zaposleno v vzgoji in izobraževanju, slišal, da imajo učiteljice težave, ker nekateri otroci doma nimajo tiskalnikov, da bi lahko natisnili domače naloge in drugo učno gradivo, je nemudoma ponudil pomoč. Učno gradivo je pripravljen brezplačno natisniti in dostaviti v domače poštne nabiralnike.

Vsi, ki pomoč potrebujejo, naj mu pošljejo gradivo na elektronski naslov print@printink.si. »Ponudba velja za otroke na območju občine Prevalj, pripravljen pa sem jo nuditi tudi na območju sosednje občine Ravne na Koroškem,« je povedal Ožbej Pori, oče treh otrok. Klicev je bilo že nekaj, Pori pričakuje, da jih bo z vsakim dnem več.

»Gre za odlično potezo, take potrebujemo,« je rekel prevaljski župan Matic Tasič, ki pravi, da so stiske velike predvsem v družinah, ki imajo več otrok, a en sam računalnik.
 

Lekovi delavci iz Lendave na Koroško


Trenutno v občini rešujejo problem varstva otrok staršev, zaposlenih v proizvodnji zdravil v Lekovem obratu na Prevaljah. Župan Matic Tasič po zdajšnjih podatkih ocenjuje, da bo individualno varstvo na domu potrebovalo okoli 40 otrok, od tega deset z območja občine Prevalje. »Na pomoč bodo priskočili prostovoljci, med njimi vzgojiteljice iz našega vrtca,« je napovedal župan. Poleg tega trenutno iščejo namestitev za ekipo Lekovih sodelavcev, ki bo zaradi potreb na Koroško priskočila na pomoč iz Lendave. 

»Drugače stvari tečejo, komunikacije z ministrstvi niso problem. Največja težava so zaščitna sredstva. Zdravstveni domovi jih nimajo, komaj jih zagotavljamo tudi za dom starejših na Fari. Katastrofa! Epidemija nas je doletela popolnoma nepripravljene. Tu smo padli na izpitu,« je zaskrbljen Tasič.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine