Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Otroka ne pošiljajte v šolo brez tega!

Priporočamo vam, da pred vsakim nakupom preverite ponudbe izdelkov in primerjate cene na Ceneje.si ter si tako zmanjšate stresne trenutke v prihajajočih tednih.
Ceneje.si Foto Ceneje.si
Ceneje.si Foto Ceneje.si
27. 8. 2018 | 14:55
28. 8. 2018 | 11:47
5:56
Vsi starši in otroci se bodo strinjali, da je vstop ali vrnitev v šolo lahko izjemno razburljiv, a hkrati tudi stresen. Starši se vsako leto »razveselijo« visokega stroška nakupa šolskih potrebščin, nakupovalni seznam pa se običajno iz leta v leto povečuje, ne glede na to, ali vaš otrok prvič odhaja v šolo ali napreduje v višji razred.

Poleg dragih učbenikov in delovnih zvezkov je treba dokupiti tudi zvezke, likovne pripomočke, peresnico, kakovostno šolsko torbo, žepni računalnik, pisala, opremo za športno vzgojo in še bi lahko naštevali. Na srečo pa obstaja kar nekaj preprostih načinov za prihranek, le nakupovati je treba pametneje! Če še vedno nimate pripravljenega nakupovalnega seznama in ne veste točno, kako prihraniti pri nakupu posameznih izdelkov, vam priporočamo, da si natančno preberete naslednji članek.

Ceneje.si Foto Ceneje.si
Ceneje.si Foto Ceneje.si

 

Osnovne šolske potrebščine


Prav pri šolskih potrebščinah je treba biti še posebej pozoren na razmerje med kakovostjo in ceno. Največji poudarek bi bilo treba dati izbiri šolske torbe, s katero otrok že od prvega razreda prenaša veliko težo. Napačna izbira tako lahko povzroči slabo držo otroka in vpliva na razvoj hrbtenice, ki v teh letih še ni dokončno razvita. Ob nakupu nove šolske torbe torej nujno preverite, ali ima široke oblazinjene naramnice in hrbtišče, ki razporedijo težo in dajejo dodatno podporo hrbtenici. Pri izbiri je torej priporočljivo odšteti kak evro več in tako poskrbeti, da bo otrok torbo varno lahko nosil dalj časa, ne da bi se začela trgati.

Enako je pri pisalih, ki si jih res ne želimo menjavati kot po tekočem traku, saj dober nalivnik običajno stane približno 20 evrov. Tudi pri zvezkih večkrat zmotno pomislimo, da so vsi enaki, kar pa ni res. Kakovosten zvezek ima trdno in plastificirano platnico, močno vezavo, črnilo se na njem ne razmazuje, kljub grobemu ravnanju pa lahko preživi tudi vse šolsko leto. Pri nakupu šolskih potrebščin pa nikar ne pozabite na otrokove želje. Zadovoljen otrok bo lepše ravnal s šolskimi potrebščinami, hkrati pa bo tudi bolj motiviran za učenje.

Poglejte si, zakaj se vam pred vsakim nakupom splača obiskati Ceneje.si


Prenosni in tablični računalniki


Že nekaj let se v osnovnih in srednjih šolah pojavljajo pobude za digitalizacijo pouka z uvedbo tabličnih računalnikov v učnih procesih. Mnenja staršev so pri tem deljena, nekateri se z uvedbo ne strinjajo, drugi pa menijo, da sodobna tehnologija otroke dodatno motivira pri učenju. Na spletu se pojavlja vedno več izobraževalnih aplikacij, ki spodbujajo otrokovo informacijsko pismenost, ki je smiselna in bo uporabna v nadaljnjem izobraževanju in zaposlovanju.

Pri izbiri je dobro, da smo pozorni na razmerje med ceno in tehničnimi lastnostmi, ki jih ponujajo posamezni modeli tabličnih računalnikov. Kakovost tablice najbolj jasno ponazorijo primerna moč procesorja, moč in velikost pomnilnika. Pred nakupom tabličnega računalnika v šolske namene in izbiro operacijskega sistema se je morda pametno posvetovati tudi z otrokovim učiteljem.
 

Otroško kolo/skiro


Je tudi vaš otrok izrazil željo, da bi v šolo hodil s kolesom? Verjetno ni treba poudarjati, kako pomembna je izbira pravega otroškega kolesa. Otrok se s kolesom odpravi na cesto, zato je napačno izbrano zanj lahko izjemno nevarno. Pred izbiro se je smiselno pozanimati tudi o cenah, ki pri različnih ponudnikih lahko pri enakem izdelku močno nihajo. Otroka ob nakupu kolesa vzemite s seboj, saj ga boste potrebovali za izbiro primerne velikosti okvirja. Pred nakupom naj v trgovini poskusi voziti kolo, saj je najpomembnejše, da se na njem počuti varno.
Ceneje.si Foto Ceneje.si
Ceneje.si Foto Ceneje.si


Najpomembnejše merilo za izbiro kolesa je velikost okvirja, ki ga merimo glede na višino razkoraka med nogami. Pri otrocih to merjenje poteka drugače kot pri odraslih. Otrok naj se usede na sedež kolesa, ki naj bo spuščen na najnižjo točko. Če pri tem s celim stopalom doseže tla, je velikost primerna. Otroci naj bi na začetku osnovne šole običajno vozili 20- ali 24-colska kolesa, kasneje pa naj bi prešli na najmanjšo velikost okvirja odraslih koles. Preden se otrok s kolesom poda na cesto, nujno preverite, ali ima kolo vso potrebno dodatno opremo: kakovostna kolesarska čelada, bela sprednja luč, rdeča zadnja luč, odsevniki na pedalih ali na boku, zvonec, odsevni trakovi za spenjanje hlačnic in primerno napolnjene pnevmatike.

Otroci v šolo pogosto raje hodijo s skirojem, ki jih je na trgu trenutno ogromno, tako da vsak lahko izbere sebi najbolj všečnega. Razlikujejo se glede na nosilnost, premer koles, dizajn in način zlaganja. Je odlično otroško prevozno sredstvo, ki zavzame malo prostora in otroka lahko pripelje praktično do vrat šole.


Ceneje.si Foto Ceneje.si
Ceneje.si Foto Ceneje.si


Pred nakupom vedno na Ceneje.si


Za konec si poglejte še 5 ključnih nasvetov za vse, ki razmišljate o nakupu po spletu:
 
  1. Nakup začnite na primerjalniku cen in ponudb Ceneje.si (tam na enem mestu najdete več kot 1.300.000 izdelkov iz več kot 350 trgovin).
  2. Primerjajte cene različnih trgovin.
  3. Preberite mnenja in komentarje drugih kupcev.
  4. Natančno in skrbno preverite podrobnosti izbranega izdelka.
  5. V spletni trgovini preberite pogoje dostave in podrobnosti o morebitni vrnitvi izdelka.
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine