Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ostopila dva člana uprave Pošte

Odstop Andreja Rihterja in Vinka Filipiča tudi iz nadzornega sveta Intereurope.
Foto: Mavric Pivk/Delo
Foto: Mavric Pivk/Delo
STA, J. T.
19. 8. 2021 | 16:49
19. 8. 2021 | 18:28
2:01
Andrej Rihter in Vinko Filipič, člana uprave Pošte, sta se na včerajšnji seji nadzornega sveta dogovorila, da zapustita položaj in zaposlitev v Pošti. Prvi bo položaj zapustil 5., drugi pa 15. septembra. Pošto Slovenije vodi začasni generalni direktor Tomaž Kokot, ki je nastopil mandat z dnem 1. 4. 2021, in sicer za največ leto dni.

Posledično sta odstopila tudi kot nadzornika Intereurope. Intereuropa je v 81-odstotni lasti Pošte.

Do zadnje spremembe med nadzorniki je prišlo na majski skupščini, ko so po odstopu Borisa Novaka delničarji v nadzorni svet imenovali Tomaža Kokota.

image_alt
Nadzornike Pošte strah pred nadzorom



Nadzorni svet družbe se je nazadnje spremenil maja, ko so delničarji Intereurope za novega člana nadzornega sveta imenovali Kokota. Ta je zamenjal Borisa Novaka, ki je odstopil konec marca, potem ko je sporazumno zapustil mesto generalnega direktorja Pošte Slovenije.

Pošta Slovenije je pred majsko skupščino delničarjem sicer predlagala še, da bi v nadzorni svet namesto Milana Perovića imenovali Francija Miheliča, a so predlog za odpoklic Perovića pozneje umaknili.

Potem ko je Intereuropino poslovanje lani pomembno krojila pandemija covida-19, je skupina leto 2021 začela z rastjo poslovanja. Po nerevidiranih podatkih je v prvem četrtletju ustvarila 39,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot v enakem lanskem četrtletju in štiri odstotke nad načrti. Čisti dobiček se je povzpel za 129 odstotkov na 1,2 milijona evrov in je bil za 319 odstotkov višji od načrtovanega.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine