Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kandidat za novega ministra za zdravje čaka na Golobov odgovor

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš sta razpravljala o potencialnem kandidatu za novega ministra za zdravje.
Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
M. B., video: Marko Feist
2. 8. 2023 | 18:00
3. 8. 2023 | 10:14
2:03

Ali Žerdin je uvodoma dejal, da je zakrožila vest, da je potencialni kandidat za zdravstvenega ministra dr. Andrej Trampuž. Pobudo, da bi prevzel ministrsko funkcijo, pa je predsedniku vlade poslal kar sam. Janez Markeš je z njim v torek govoril in Trampuž mu je potrdil, da se poteguje za to funkcijo. Odgovora iz kabineta predsednika vlade, ki trenutno opravlja tudi dela ministra za zdravje, ni dobil. 

image_alt
Infektolog Andrej Trampuž iz Berlina: »Najbolj tragično je, da so gospodarski lobiji pripravljeni žrtvovati tudi ljudi.«

Markešu je Trampuž v pogovoru zatrdil, da ni privrženec zdravniških dvoživk in privatizacije, s čimer je nanj naredil zelo dober vtis. »Morda je vendarle luč na koncu predora,« ugiba Markeš o katastrofalnem stanju slovenskega zdravstvenega sistema.

Žerdin je spomnil, da je imel Trampuž, ko je delal na ljubljanskem kliničnem centru, status zelo doslednega človeka, saj je kritično spregovoril o stanju v kliničnem centru. Kljub občasni netaktičnosti je dosegel pomemben premik in uvedbo razkuževalnikov po kliničnih centrih, kar je prispevalo k upadu bolniških okužb.

Medtem so nekateri slovenski politiki z desnice začeli zanikati podnebne spremembe in trdijo, da gre za zaroto, ugotavljata komentatorja. Žerdin sicer pričakuje, da bo tega še več, saj gre za trend, ki ga slovenska desnica uvaža iz ZDA, natančneje od nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. Ob negativnih stvareh, ki jih izražajo ZDA, je Markeš spomnil, da ameriški lobiji poskušajo uničiti javno zdravstvo tudi pri nas.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine