Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Od obtožb o lobistu do kandidata za ministra

Mark Boris Andrijanič v slovensko politiko koraka v zelo negotovih časih, digitalizacija pa s tem dobiva institucionalni okvir v državni politiki.
Da premier zaupa Andrijaniču, je jasno od aprila letos, ko mu je zaupal vodenje strateškega sveta za digitalizacijo. FOTO: Tamino Petelinšek/STA
Da premier zaupa Andrijaniču, je jasno od aprila letos, ko mu je zaupal vodenje strateškega sveta za digitalizacijo. FOTO: Tamino Petelinšek/STA
13. 7. 2021 | 19:41
14. 7. 2021 | 07:59
4:26

V nadaljevanju preberite:


»Prvič, to ni res, in drugič, tisti, ki si ne želijo sprememb, me diskreditirajo,« je povedal Mark Boris Andrijanič, ko smo ga vprašali, kako sprejema etiketo lobista Uberja. Ta ga spremlja, odkar ga je slovenska javnost bolje spoznala. V tem tednu je bil je Andrijaniča tudi uradno predlagal za ministra brez resorja, njegova naloga pa bo usklajevanje dela ministrstev v digitalni preobrazbi Slovenije in vodenje službe vlade za digitalno preobrazbo.
Kakšna je karierna pot kandidata za prvega slovenskega ministra za digitalno preobrazbo in kako ga javnost sprejema danes? Kakšna so pričakovanja ob imenovanju v petek in kaj bodo njegovi glavni izzivi v slovenski politiki?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine