Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Od danes zvečer do noči na soboto zelo velika verjetnost močnih nalivov

Na nekaterih območjih bodo jutri možna razlivanja rek, ob dolgotrajnih nalivih pa tudi poplavljanja meteornih in zalednih voda.
Jutri bo večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. FOTO: Jure Eržen/Delo
Jutri bo večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA, V. U.
28. 9. 2022 | 16:33
28. 9. 2022 | 16:44
3:16

Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile in se ponoči razširile nad vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. Manj dežja bo ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo. Ponekod v notranjosti bo zapihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od danes zvečer do noči na soboto je predvsem na območju zahodne, osrednje in južne Slovenije zelo velika verjetnost za deževje z močnimi in dolgotrajnimi nalivi.

Nekatere izmed rek se bodo lahko razlile

Danes čez dan bodo reke v večjem delu države še upadale, zmerno bosta narasli le Krka in Kolpa. Zvečer, v noči na četrtek in v četrtek čez dan pa bodo reke v večjem delu države ponovno naraščale. Zaradi že precej polnih rečnih strug bodo reke hitro dosegle velike pretoke, nekatere med njimi se lahko tudi razlijejo.

Najbolj bodo narasle reke na Gorenjskem, v osrednji Sloveniji, v porečju Savinje, reke v Podravju in v Slovenskih goricah. Zlasti na teh območjih bodo možna razlivanja rek, ob dolgotrajnih nalivih pa tudi poplavljanja meteornih in zalednih voda. V petek bo večina rek še naraščala, vodnatost rek bo velika. Najbolj bodo narasle reke v južni in jugovzhodni Sloveniji, tudi tam bodo možna razlivanja. Postopno upadanje rek pričakujemo šele ob koncu tedna.

FOTO: Arso
FOTO: Arso

Dež bo ponehal do sobote zjutraj

Obeti: Tudi v petek bo še oblačno in deževno, še bodo možni krajevni nalivi. Do sobote zjutraj bo dež ponehal. V soboto bo spremenljivo oblačno z jutranjo meglo, možna bo še kakšna ploha. Pihal bo jugozahodnik. Topleje bo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad Severnim morjem. Vremenska fronta se nahaja nad srednjo Evropo. V višinah je nad naše kraje pričel dotekati toplejši in še vedno vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo v krajih zahodno in južno od nas naraščala verjetnost za krajevne plohe ali nevihte. Ob Jadranu se bo krepil jugo. V četrtek bo oblačno s pogostimi padavinami, pojavljale se bodo nevihte z nalivi. Manj dežja bo ob severnem Jadranu, kjer bodo tudi sončna obdobja, pihal bo okrepljen jugo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine