Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija  |   Slovenija

Ni še konec: olimpijske igre prihajajo v Ljubljano

Ne kot tekmovanje, temveč kot čudovit konec tedna, med katerim bodo lahko mladi od blizu spoznavali kar 40 različnih športnih disciplin.
FOTO: arhiv OKS
FOTO: arhiv OKS
23. 9. 2021 | 09:50
23. 9. 2021 | 09:50
4:19
Olimpijski duh je to poletje znova prevzel navijače vseh starosti in videti je bilo, kot da se je za en mesec svet ustavil, vsakodnevne težave pa so zbledele. Vse se je vrtelo okrog največjih športnih junakov in njihovih neverjetnih športnih podvigov. Šport nas je spet združil, nam vlival upanje in  nas navdušil. 
 
Znova je razkril vso svojo širino – ne le uspehi in rekordi, pozitivni učinki športnega udejstvovanja presegajo športne rezultate. Šport ne vpliva blagodejno le na telo in vsesplošno dobro počutje, ampak športnike že od malih nog uči, da so strast, disciplina, »fair play« in vztrajnost prave vrline za življenje. In to je bistvo športa.


FOTO: arhiv OKS
FOTO: arhiv OKS


Nikoli več: »Mami, dolgčas mi je«


Šport zelo hitro zleze pod kožo in postane strast, način življenja, ki bo vsakega mladega športnika vsaj za nekaj ur na dan popolnoma prevzel in okupiral. Pozabil bo na družabna omrežja in na vzporedni virtualni svet ter ga skozi vsakodnevno srečanje s svojimi športnimi prijatelji naučil pristnih socialnih veščin in kolegialnosti.
 

Neverjetna priložnost – spoznajte šport in njihove junake


Nekatere vodijo najljubši športni junaki, nekatere premami takojšnja športna kemija, spet drugi potrebujejo malo več raziskovanja. Izbira pravega športa ni vedno preprosta, zlasti, ker je na voljo toliko disciplin. Ravno zato sta 25. in 26. 9. datuma, ki si ju je treba zapisati – takrat bo namreč na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal Olimpijski festival. Gre za edinstven dogodek, na katerem bodo mladi in njihovi starši lahko od blizu spoznali skoraj 40 različnih športnih panog in disciplin, se srečali s svojimi športnimi junaki in se z njimi potegovali na pravih športnih izzivih.
 

Kako so se imeli leta 2019?




Prek zabave, športnih delavnic in pestrega spremljevalnega programa bodo tako spoznali, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje ter na njihove dosežke.

Cilj festivala je mladim predstaviti šport v vsej veličastnosti, a vendarle na igriv, zabaven in zanje primeren način, da začutijo in vzljubijo šport in da s tem postane sestavni del njihovega življenja.

FOTO: arhiv OKS
FOTO: arhiv OKS

 

Priložnost, da spoznajo svoje športne vzornike


Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti, poštenega dvoboja in ne le telesne, temveč tudi miselne moči.

Na festivalu jih bodo tako lahko otroci in njihovi starši spoznali in se z njimi celo pomerili v športnih izzivih. In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z nagradami, bodo tudi na festivalu delili simpatične Foksijeve medalje za otroke, ki bodo uspešno opravili najmanj 20 športnih izzivov in jih zabeležili v svoji olimpijski zloženki. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!

FOTO: arhiv OKS
FOTO: arhiv OKS



 

Naročnik oglasne vsebine je Olimpijski komite Slovenije
 
 
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine