Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Nesporazum med ministrstvom in Sledilnikom za covid-19

Na ministrstvu podatkov o covid hospitalizacijah niso želeli deliti, a so si hitro premislili. Pravijo, da je prišlo do napake v komunikaciji.
Podatki o številu hospitaliziranih s covidom-19 so zaradi manjšega obsega testiranj najpomembnejši kazalnik epidemije. Foto Voranc Vogel
Podatki o številu hospitaliziranih s covidom-19 so zaradi manjšega obsega testiranj najpomembnejši kazalnik epidemije. Foto Voranc Vogel
7. 7. 2022 | 18:15
7. 7. 2022 | 19:50
5:10

V nadaljevanju preberite: 

Na Sledilniku za covid-19 v sredo ni bilo dostopnega enega najpomembnejših kazalnikov epidemije, in sicer števila hospitaliziranih s covidom-19. Maja Založnik, članica ekipe Sledilnika za covid-19, je po twitterju sporočila, da naj bi ministrstvo izrazilo pomisleke o posredovanju podatkov in tako prekinilo 834-dnevno serijo. Na ministrstvu so povedali, da je prišlo do nesporazuma in napake v komunikaciji. Ozadja ne razkrivajo, obrazložitve ne ponudijo.

Smola je, da se je odgovornim na ministrstvu komunikacijski zdrs s Sledilnikom za covid-19 zgodil ravno na dan, ko so na tiskovni konferenci obljubljali, kako pred javnostjo ne bodo nič skrivali ter kako pregledno in odprto bodo delovali v zvezi z epidemijo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine