Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Neizbrani ponudnik na Šarčevem razpisu: Pritožili se ne bomo

»Žal nam je, da smo se zdaj znašli sredi takšne zgodbe,« pravi neizbrani ponudnik.
Razpis, o katerem pravi Šarec, da je zakonit, spremlja vse več neznank. FOTO: Jure Eržen/Delo
Razpis, o katerem pravi Šarec, da je zakonit, spremlja vse več neznank. FOTO: Jure Eržen/Delo
20. 10. 2023 | 11:25
20. 10. 2023 | 11:47
2:53

»Rekel bi rad samo, da se pritožili ne bomo, ker smo oddali nepopolno vlogo in ker si pritožbe po pogojih v obrazložitvi ne moremo privoščiti, saj bi za revizijo morali plačati dva odstotka vrednosti sprejete ponudbe oziroma 25.000 evrov,« je na vprašanje o tem, ali bo zahteval revizijo, odgovoril Jan Kok, neizbrani prijavitelj na razpisu obrambnega ministrstva, ki je z javnim naročilom naročalo dokumentarno-realistično serijo za promocijo vojaškega poklica. 

Vse kaže torej, da bo 27. oktobra odločitev o 1,9-milijonski izbiri Akademije Ris nekdanjega pripadnika Slovenske vojske Luke Zorenča pravnomočna. Kot je znano, je Zorenču pismo o nameri predvajanja serije na programih z nacionalnim dosegom zagotovil Pro Plus, pri čemer ni povsem jasno, kako težka je bila ta zaveza, ki je bila osnovni pogoj za sodelovanje v razpisu. 

Pro plus je namreč v odgovoru Večeru zatrdil, da bi namreč o predvajanju serije še razmislili.

image_alt
Kakšni interesi so vodili Šarčev razpis

»Sami dogovora o nameri predvajanja na televiziji nismo zagotovili, ker smo (napačno, kar je našo vlogo po besedah obrazložitve razpisa naredilo nedopustno) razumeli, da se bo takšne dogovore sklepalo po razglasitvi zmagovalca z boljše pogajalske pozicije, ko imamo mandat naročnika,« pojasnjuje Kok.

Izpostavlja pa še, da je vse, kar so želeli, pomagati Slovenski vojski pri promociji, ker se pri dolgoletnem delu v obrambni industriji, prav tako pa zasebno, srečujejo z mnogo aktivnimi in bivšimi vojaki in poznajo kadrovske stiske organizacije. »Žal nam je, da smo se zdaj znašli sredi takšne zgodbe.«

Za vojsko pa si po Kokovih besedah še vedno želijo, da bi lahko izpeljala uspešen projekt, ki bi ji zagotovil dovolj novih kadrov, aktivnim vojakom pa posledično boljše pogoje dela. To po njegovem nujno potrebujemo, da lahko vojska izpolnjuje svoje za Slovence izjemno pomembno poslanstvo, obrambo naše države.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine