Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Natakarji, kuharji in sobarice bežijo v druge poklice

Pandemija je poglobila težave s pomanjkanjem zaposlenih v gostinstvu in turizmu.
Gostinci in hotelirji, ki v preteklih mesecih niso poskrbeli za pridobitev kadra, so v veliki zagati. FOTO: Voranc Vogel
Gostinci in hotelirji, ki v preteklih mesecih niso poskrbeli za pridobitev kadra, so v veliki zagati. FOTO: Voranc Vogel
20. 6. 2021 | 18:45
21. 6. 2021 | 00:21
7:08

V nadaljevanju preberite:


V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije opozarjajo, da so si številni od 14.500 delavcev v tej panogi, ki so med pandemijo novega koronavirusa pristali na zavodu za zaposlovanje, poiskali delo drugje. Težave s pridobivanjem ustreznega kadra v gostinstvu in turizmu, ki so se sicer začele že bistveno prej, so se zdaj še toliko bolj zaostrile. Razlog je v pretežno sezonski naravi panoge z nizko dodano vrednostjo.

»Mi smo že decembra stisnili zobe in zaposlili 30 delavcev, ki so imeli začasne pogodbe. S tem smo pokazali, da mislimo resno, zato lahko danes računamo na preverjen kader in kakovostno storitev,« pove Aleksander Pinter iz Eurotas hotelov, ki upravljajo s petimi hoteli v Piranu, Portorožu, Fiesi in Celju. Vsega skupaj imajo zaposlenih 120 ljudi, kar za zdaj zadostuje. Poleg tega so v preteklosti povsem optimizirali poslovne procese, manj so najemali zunanje sodelavce in »rezerve« bolj poiskali znotraj podjetja – če je bilo treba, so tudi tisti v administraciji postali del operative.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine