Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Pogrešano deklico našli živo in zdravo, v hišo se je neopazno vrnila sama

Petletna deklica je bila v spremstvu odraslih na sprehodu v gozdu na območju Trstenika, iskali so jo tudi s helikopterjem. 
Pogrešano deklico so iskali tudi s helikopterjem. FOTO: Jure Eržen/Delo
Pogrešano deklico so iskali tudi s helikopterjem. FOTO: Jure Eržen/Delo
Š. J., V. U.
4. 3. 2020 | 12:07
4. 3. 2020 | 17:45
3:52
Policija je sporočila, da so deklico, ki so jo iskali na območju Trstenika v občini Kranj, našli živo in zdravo. Našli so jo v hiši, v kateri živi. Obsežno iskalno akcijo so prekinili ob 12.30 uri.



Na območju naselja Trstenik v občini Kranj so danes dopoldne približno eno uro iskali petletno deklico, ki je bila v spremstvu odraslih na sprehodu v gozdu. Na kraju samem je potekala iskalna akcija, aktiviran je bil tudi policijski helikopter.

Kranjska policijska uprava je nekaj pred 15. uro o iskalni akciji s srečnim epilogom sporočila končno informacijo.

»O pogrešanem otroku so bili kranjski policisti obveščeni ob 11.20 uri, kar je bilo manj kot 5 minut od same pogrešitve. Otrok je bil sicer na sprehodu na območju Trstenika z dvema vzgojiteljicama. Prvo štetje otrok sta vzgojiteljici opravili pred vrtcem, drugo pa na travniku pred vstopom v gozd, kjer sta ugotovili, da en otrok manjka.
 

Neopazno se je vrnila skozi zadnja vrata


Na kraj so napotili več policijskih patrulj z okoli 30 policisti, aktiviran je bil policijski helikopter, vodniki policijskih psov, policijski droni in večje število prostovoljcev, ki poznajo segment iskanja pogrešanih oseb. Policisti so takoj začeli s pregledovanjem terena, ki je travnat in gozdnat. Preverili so tudi stanovanjsko hišo, v kateri živi deklica, vendar je v njej ni bilo.

Kasneje, med iskanjem, so policisti in svojci v hišo znova vstopili, da bi pridobili dekličina oblačila, ki bi jih uporabili za iskanje s psi. Tedaj so v hiši našli tudi deklico, še prej pa tudi njeno bundico. Obsežno iskalno akcijo so prekinili ob 12.30 uri.

Okoliščine kažejo, da je deklica v hišo neopazno vrnila skozi zadnja vrata hiše, ki so jih starši pustili odprta, je še zapisal Bojan Kos s PU Kranj. Po do sedaj preverjenih podatkih pogrešitev deklice ni povezana s kaznivim dejanjem, bodo pa policisti z ugotovitvami seznanili pristojno ministrstvo za izobraževanje. Policisti so tudi zanikali trditve nekaterih, da je bil otrok ves čas doma in so ga starši tam pozabili.

Z deklico je bil že opravljen prvi informativni razgovor, posebnosti pa še niso ugotovili.

Med sodelujočimi prostovoljci v iskalni akciji je bil tudi vodja območne enote pri Kinološki zvezi Slovenije za iskanje pogrešanih oseb Darko Turk, piše STA. Povedal je, da sta se s kolegom ravno dobro lotila iskanja, ko je bila deklica najdena in je prišlo obvestilo o preklicu iskanja. Takrat je bilo na poti tudi že približno 20 njunih kolegov, ki bi pomagali pri iskanju s pomočjo psov.

Turk je vesel, da je bila deklica hitro najdena, saj so na tem območju gozdovi dokaj obširni in bi se lahko iskanje precej zavleklo. Na vprašanje, kako si razlaga, kaj se je zgodilo, je ocenil, da mali otroci razmišljajo malo drugače od odraslih, lahko jim pač nekaj šine v glavo in to storijo. Kot je pojasnil, letno na Gorenjskem sodelujejo v približno 20 iskalnih akcijah, kot prostovoljci pa so poplačani z veseljem, ko koga najdejo.



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine