Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Na Obali razglasili zelo veliko požarno ogroženost

V tem času je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj.
V primeru najvišje stopnje požarne ogroženosti lahko požar zaneti že iskra. FOTO: Pixabay
V primeru najvišje stopnje požarne ogroženosti lahko požar zaneti že iskra. FOTO: Pixabay
P.V.
8. 8. 2018 | 13:35
8. 8. 2018 | 14:45
1:43
Uprava RS za zaščito in reševanje je za posamezna območja razglasila zelo veliko požarno ogroženost. Najvišjo stopnjo so razglasili za obalno območje, zelo veliko požarno ogroženost pa so razglasili tudi na območju Postojne in Zgornjesavske doline. Stopnja verjetnosti za nastanek in širjenje požarov je določena na osnovi indeksa požarne ogroženosti in statistično določenih pragov za posamezna območja, najvišja stopnja požarne ogroženosti pa pomeni, da kot vzrok za nastanek požara lahko nastopi že iskra. Požar se v tem primeru pojavi takoj ter se širi z izjemno hitrostjo, njegov nadzor in gašenje pa sta izjemno težka, saj je za kontrolo požara potrebno vložiti vsa razpoložljiva sredstva.

Arso do petka napoveduje veliko toplotno obremenitev, konec tedna pa naj bi se začele pojavljati posamezne nevihte. Krajevne padavine naj bi se začele pojavljati že na petkovo popoldne, v soboto čez dan pa naj bi po napovedih postopoma prenehale. Konec tedna lahko pričakujete osvežitev, na Primorskem celo šibko burjo.

Po podatkih slovenske agencije za okolje so pretoki rek po Sloveniji mali in sušni, temperatura rek, jezer in morja pa se počasi zvišuje. V morju ob slovenski obali so zjutraj izmerili 27 °C, v Blejskem jezeru 25 °C v Bohinjskem pa 23 °C.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine