Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Na Nanosu strela zanetila požar

Nevihte so povzročile kar nekaj nevšečnosti.
Fotografija je simbolična. FOTO: istockphoto
Fotografija je simbolična. FOTO: istockphoto
Ma. F.
3. 7. 2018 | 21:52
3. 7. 2018 | 22:43
1:53
Vipava - Nevihte, ki so obšle nekatere dele Slovenije, so povzročile kar nekaj nevšečnosti. Okoli 18.30 je na Nanosu pod cerkvijo Svetega Hieronima strela zanetila požar. Gasilci so požar že pogasili.

Težave zaradi strele so imeli tudi v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, kjer je udar strele povzročil prekinitev električne energije.

V naselju Razdrto je meteorna voda zalila kleti dveh stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Razdrto in Hruševje, ki so iz kleti izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode.

Meteorna voda pa glede na podatke uprave za zaščito in reševanje povzroča preglavice predvsem v ljubljanski občini, do sedaj je bilo črpanje vode, tudi zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod, potrebno na treh različnih lokacijah.
Poleg tega je drevo padlo na cesto Prevalje-Poljana v občini Prevalje, še piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.
 

Nestanovitno vreme tudi v prihodnjih dneh


V sredo bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, pogostejše bodo sredi dneva in popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

V četrtek dopoldne bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, možne bodo tudi močnejše nevihte. Soparno bo. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, v soboto pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo še posamezne plohe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine