Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Moč ekoloških gibanj, nemoč zelenih strank

Zelenih že tri desetletja ni v parlamentu, na junijskih evropskih volitvah želijo v stranki Vesna postaviti temelje za preboj v državni zbor.
Stranka Vesna – zelena stranka se bo s kočevskim županom Vladimirjem Prebiličem potegovala za vstop v evropski parlament. FOTO: Črt Piksi/Delo
Stranka Vesna – zelena stranka se bo s kočevskim županom Vladimirjem Prebiličem potegovala za vstop v evropski parlament. FOTO: Črt Piksi/Delo
6. 2. 2024 | 05:00
5:33

V nadaljevanju preberite:

V Sloveniji imamo tri zelene politični stranke, ustanavlja pa se še četrta. Na kongresu Evropske zelene stranke minuli konec tedna v Lyonu so podprli stranko Vesna – zelena stranka, ki se bo s kočevskim županom Vladimirjem Prebiličem potegovala za vstop v evropski parlament, vse skupaj pa naj bi bilo odskočna deska za preboj v državni zbor na naslednjih volitvah leta 2026.

»Vesna je edina verodostojna zelena stranka v Sloveniji. Predvsem zato, ker je njen program zelo podoben programu Evropske zelene stranke,« meni dr. Dušan Plut, geograf in ekolog ter svetovalec Slovenske akademije znanosti in umetnosti na področju varstva okolja.

Bolje kot na nacionalni in evropski ravni, kjer niso prisotni, so slovenski zeleni politiki vplivni na lokalni ravni.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine