Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Manj inovativnih živil, ker je večina živilske industrije prešla v roke tujcev

Na letošnji razpis najbolj inovativnih živil je prispelo 68 prijav, kar je manj kot v preteklih letih, ko jih je bilo več kot sto.
Osmerica najbolj inovativnih živil se ponaša z manj sladkorja v mlečnih izdelkih, manj soli in več zelenjave. FOTO: Inštitut za nutricionistiko
Osmerica najbolj inovativnih živil se ponaša z manj sladkorja v mlečnih izdelkih, manj soli in več zelenjave. FOTO: Inštitut za nutricionistiko
5. 2. 2025 | 19:30
5. 2. 2025 | 19:49
6:10

V nadaljevanju preberite: 

V ospredju osmerice letošnjih najbolj inovativnih živil so manjša količina sladkorja v mlečnih izdelkih, manjša vsebnost soli, a še vedno odličen okus pri kruhu, in visoka vsebnost zelenjave. Na Inštitutu za nutricionistiko, ki podeljuje nagrade, opažajo upad prijav na razpis. Pripisujejo ga temu, da je večina slovenske živilske industrije prešla v roke tujcev, in manjši kupni moči potrošnikov.

Poglejte si, katera živila slovenskih proizvajalcev so letos dobila priznanje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Aktualne in poglobljene vsebine, ki vam pomagajo razumeti svet – za 14,99 EUR na mesec!
NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine