Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Lov za posteljo v študentskem domu odprt le še do petka

Za sprejem v domove je na voljo 4718 mest, za podaljšanje bivanja pa skoraj dvakrat toliko. 
Vlogo morajo podati tudi tisti, ki na fakulteto še niso vpisani. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Vlogo morajo podati tudi tisti, ki na fakulteto še niso vpisani. FOTO: Tomi Lombar/Delo
S. H.
12. 8. 2019 | 12:22
12. 8. 2019 | 12:42
1:48
Ljubljana – Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov tako v javnih kot tudi zasebnih študentskih domovih in dijaških domovih za prihajajoče študijsko leto. Zanj morajo študenti – tudi tisti, ki nameravajo bivati pri zasebnikih – zaprositi do petka, 16. avgusta.

To lahko storijo prek elektronske vloge na portalu eVŠ, sporočajo z ministrstva za izobraževanje. Omenjeni rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali oziroma oddali prijavo za vpis na študij šele po končanem roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje.

V študijskem letu, ki se začne oktobra, je skupno razpisanih 12.145 mest za subvencionirano bivanje. Od tega jih je 4718 namenjenih za tiste, ki se prvič podajajo v študijske klopi, medtem ko je za podaljšanje bivanja namenjenih 7403 mest. V študentskih domovih je še 24 prostih postelj za študente z mednarodno zaščito.



Razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih kapacitet sta objavljena na portalu eVŠ.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine