Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Logarjeva stranka velika nevarnost za NSi

Nova stranka: Če bi Anže Logar odšel po samostojni politični poti, bi iz parlamenta lahko izrinil krščanske demokrate.
Stranka Anžeta Logarja bi se najbolj napajala med podporniki SDS in NSi ter med podporniki zunajparlamentarne stranke Zmaga Jelinčiča.

FOTO: Blaž Samec
Stranka Anžeta Logarja bi se najbolj napajala med podporniki SDS in NSi ter med podporniki zunajparlamentarne stranke Zmaga Jelinčiča. FOTO: Blaž Samec
11. 3. 2023 | 05:00
5:34

V nadaljevanju preberite:

Anketirane je Mediana najprej spraševala o splošnem vtisu o Logarju, ki je na predsedniških volitvah zbral več glasov, kot jih je na državnozborskih dobila SDS, stranka, v kateri je dejaven od začetkov svoje politične poti – leta 2010 je bil na njeni listi izvoljen za mestnega svetnika v Ljubljani, štiri leta pozneje pa prvič za poslanca SDS.

Skoraj 55 odstotkov vprašanih je v anketi odgovorilo, da imajo o njem na splošno dober vtis. Delež pozitivnih ocen je skoraj trikrat večji od deleža negativnih oziroma neugodnih ocen. Razkrivamo, koliko podpore volilnega telesa bi dobila njegova stranka ter kje bi zajemala glasove. Koga lahko skrbi? Katera stranka bi zaradi njega izgubila najmanj glasov? To ni Gibanje Svoboda.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine