Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Leon Behin dobil polni mandat na čelu uprave za zaščito in reševanje

Leon Behin je ob nastopu funkcije lani poudaril, da sistem za zaščito in reševanja v Sloveniji izjemno dobro deluje.
Leon Behin je ob nastopu funkcije lani poudaril, da sistem za zaščito in reševanja v Sloveniji izjemno dobro deluje. FOTO: Črt Piksi/Delo
Leon Behin je ob nastopu funkcije lani poudaril, da sistem za zaščito in reševanja v Sloveniji izjemno dobro deluje. FOTO: Črt Piksi/Delo
A. I.
8. 8. 2023 | 12:15
8. 8. 2023 | 12:24
1:38

Vlada je po naših informacijah na seji Leonu Behinu, dosedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR), podelila polni mandat.

Behin je na mesto v. d. direktorja prišel oktobra lani, potem ko je vlada razrešila dotedanjega direktorja Darka Buta. Butova zamenjava se je tedaj obetala že nekaj časa, saj so bili na ministrstvu za obrambo nezadovoljni z njegovim delom, predvsem po hekerskem vdoru v sistem URSZS.

Behin je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva. Ima dolgoletne izkušnje na področju zaščite in reševanja, gasilstva ter vodenja različnih aktivnosti nudenja pomoči po naravnih nesrečah v Sloveniji in v tujini. Med drugim je deloval tudi na področju pridobivanja evropskih kohezijskih sredstev ter vodenja investicij.

Pred imenovanjem za v. d. generalnega direktorja uprave je bil v. d. generalnega direktorja direktorata za proračun na ministrstvu za finance, ob nastopu funkcije lani pa je poudaril, da sistem za zaščito in reševanje v Sloveniji izjemno dobro deluje, obstajajo pa stvari, ki bi jih lahko izboljšali.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine