Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Lenka Kavčič nova državna sekretarka na ministrstvu za naravne vire in prostor

V ekipi ministra Uroša Brežana se bo pridružila državnemu sekretarju Mateju Skočirju. Z delom bo začela jutri.
Lenka Kavčič je arhitektka, pedagoginja, kritičarka, avtorica in producentka prostorsko-arhitekturnih projektov in dogodkov. FOTO: Blaž Samec/Delo
Lenka Kavčič je arhitektka, pedagoginja, kritičarka, avtorica in producentka prostorsko-arhitekturnih projektov in dogodkov. FOTO: Blaž Samec/Delo
STA
11. 5. 2023 | 17:10
11. 5. 2023 | 17:15
2:07

Vlada je Lenko Kavčič danes imenovala za državno sekretarko na ministrstvu za naravne vire in prostor. Delo v ekipi ministra Uroša Brežana bo začela v petek.

image_alt
Arhitektura, ki vzgaja

Kavčičeva je arhitektka, pedagoginja, kritičarka, avtorica in producentka prostorsko-arhitekturnih projektov in dogodkov, so v sporočilu po seji vlade strnili na ministrstvu. Pojasnili so, da svoje delovanje posveča »strateško, trajnostno, smotrno in razumsko oblikovanemu prostoru, ki vsem ponuja priložnost za kakovostno sobivanje, delo in sožitje s planetom«.

Delovala kot direktorica Odprtih hiš Slovenije

Od leta 2010 je delovala kot direktorica arhitekturnega festivala in platforme Odprte hiše Slovenije. V obdobju 2009–2013 je bila prodekanja na fakulteti za dizajn, med 2014 in 2015 pa je bila tudi gostujoča profesorica na milanski Politecnici.

Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj, Plečnikovo medaljo za projekt Igriva arhitektura, ki se ukvarja z izobraževanjem otrok o arhitekturi, in zlato medaljo na mednarodnem bienalu industrijskega oblikovanja BIO 16.

Novoimenovana državna sekretarka po navedbah ministrstva s svojim delovanjem sledi poslanstvu, ki se zavzema za dvig prostorske kulture in uveljavitev najvišjih standardov v arhitekturi, in ob tem trdno verjame, da lahko samo s sodelovanjem ohranimo in ustvarimo boljši prostor za prihodnost.

V Brežanovi ekipi se bo pridružila državnemu sekretarju Mateju Skočirju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine