Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Papež Frančišek predsedoval maši na cvetno nedeljo

Papež je po vrnitvi iz bolnišnice preko svojega tiskovnega predstavnika v soboto dal vedeti, da bo vodil velikonočne obrede.
Frančiška so v soboto odpustili iz klinike Gemelli v Rimu, kamor so ga v sredo sprejeli zaradi bronhitisa. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Frančiška so v soboto odpustili iz klinike Gemelli v Rimu, kamor so ga v sredo sprejeli zaradi bronhitisa. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
STA
2. 4. 2023 | 07:17
2. 4. 2023 | 11:51
1:44

Papež Frančišek je danes predsedoval maši in procesiji na cvetno nedeljo na Trgu svetega Petra v Vatikanu, ki jo je daroval kardinal Leonardo Sandri, prodekan kardinalskega zbora, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na trg se je 86-letni papež, ki se je v soboto vrnil z zdravljenja v bolnišnici zaradi bronhitisa, pripeljal v odprtem avtomobilu, iz katerega je mahal okoli 30.000 zbranim. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je bil med procesijo ljudi s palmovimi in oljčnimi vejicami videti resen.

Frančiška so v soboto odpustili iz klinike Gemelli v Rimu, kamor so ga v sredo sprejeli zaradi bronhitisa. Bivanje v bolnišnici je v katoliški cerkvi sprožilo zaskrbljenost glede njegovega zdravja.

FOTO: Kacper Pempel/Reuters
FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Papež je po vrnitvi iz bolnišnice preko svojega tiskovnega predstavnika v soboto dal vedeti, da bo vodil velikonočne obrede, poroča vatikanski spletni portal Vatican News. »Način liturgij velikega tedna tako ostaja nespremenjen,« je potrdil vodja tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni in pojasnil, da bo papež tudi na veliko noč predsedoval obredu s kardinalom pri oltarju. Gre za način, ki je že nekaj časa v veljavi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine