Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Krisa bodo zdravili na kliniki UCLA

Devetnajstmesečni deček s spinalno mišično atrofijo bo v Los Angeles letel predvidoma sredi prihodnjega tedna.
Mali Kris Zudich bo kmalu v ZDA. FOTO: M. Č.
Mali Kris Zudich bo kmalu v ZDA. FOTO: M. Č.
V. U.
31. 10. 2019 | 18:14
31. 10. 2019 | 18:14
1:49
Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, v katerem so skupaj s tisoči darovalcev uspešno zbrali sredstva, potrebna za zelo drago operacijo, ki bi devetnajstmesečnemu Krisu Zudichu s spinalno mišično atrofijo lahko rešila življenje, so na Facebooku objavili nadaljnje korake v postopku.

Krisov let v ZDA je predviden v sredini prihodnjega tedna, zdravilo pa bo prejel na kliniki UCLA (The University of California, Los Angeles).

Kot dodajajo v društvu, so s klinike že prejeli prvi račun, ki zajema ceno zdravila, in sicer v višini 2.234.031 ameriških dolarjev. Sredstva za letalski prevoz bo doniral poslovnež Miodrag Kostić (MK Group), dodajajo.





Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki je za zdravljenje malega Krisa zbralo 3.981.621 evrov, je del denarja v ta namen že pred časom predalo Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Sodelovanje z organizacijo z urejenim statusom humanitarne organizacije je bilo nujno zaradi davčnega zapleta, v katerem se je zaradi zbranih donacij znašlo društvo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine