Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Koalicija s SDS bi bila nerazvojna in škodljiva

Kandidat za predsednika SD o koreninah socialne demokracije, čiščenju stranke, svoji ekipi, koaliciji in evropskih volitvah.
V trenutku, ko bi me začeli v NSi hvaliti za gospodarski program ali karkoli drugega, bi se kot socialni demokrat globoko zamislil, pravi Milan Brglez. FOTO: Blaž Samec/Delo
V trenutku, ko bi me začeli v NSi hvaliti za gospodarski program ali karkoli drugega, bi se kot socialni demokrat globoko zamislil, pravi Milan Brglez. FOTO: Blaž Samec/Delo
28. 3. 2024 | 05:00
28. 3. 2024 | 08:55
14:55

V nadaljevanju preberite:

Kot prišlek v stranko ima jasna stališča do tega, kaj je danes socialna demokracija. Med kandidati za predsednika ponuja najbolj levo vizijo vodenja stranke, odločno pa odklanja kakršnokoli sodelovanje s SDS in Novo Slovenijo. Jasen je, da bi morebitni odhod SD iz koalicije pomenil četrto vlado Janeza Janše. V komunikaciji s predsednikom vlade Robertom Golobom stavi na korekten in spoštljiv odnos, ki sta ga zgradila med kampanjo za predsedniške volitve.

V njegovi ekipi so Andreja Katič, Meira Hot, Matjaž Nemec in Živa Živkovič za generalno sekretarko stranke. Vsi skupaj pa podpirajo Luka Gorška za podpredsednika stranke.

V sedanji koaliciji tako mi kot Levica lahko predstavljamo protiutež, ki je nujna za to, da so stvari postavljene tako, kot mislimo, da je za naše ljudi najbolje. Bi pa bila koalicija s SDS tudi nerazvojna in škodljiva za Slovenijo ter bi utrdila fevde po različnih ministrstvih in paradržavnih ustanovah. Vsakdo bi skrbel za svoje vrtičke in ladja bi plula dalje. To so zame stari vzorci, ki jih je treba preseči, delegatom SD na aprilskem kongresu stranke sporoča Brglez.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine