Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Ker ni delavcev, gostinci že skrajšujejo delovni čas

Dobra sezona je razgalila kadrovsko vrzel v turizmu in gostinstvu.
S kadrovsko krizo so se v turizmu spopadali že pred epidemijo, zdaj je ta težava še večja. FOTO: Jože Suhadolnik
S kadrovsko krizo so se v turizmu spopadali že pred epidemijo, zdaj je ta težava še večja. FOTO: Jože Suhadolnik
15. 9. 2022 | 05:00
15. 9. 2022 | 06:44
8:03

V nadaljevanju preberite:

Letošnja dobra poletna sezona je ponudnikom turističnih in gostinskih storitev prinesla zadovoljstvo, a tudi skrb in preobremenjenost zaradi vse večjega pomanjkanja kadrov, ki se je v času epidemije še povečalo. Vse to se že pozna na plačah, ki so se v gostinski dejavnosti od začetka leta 2019 zvišale za dobro petino, a so večinoma še vedno nekonkurenčne z drugimi evropskimi državami, ki prav tako iščejo te kadre. Poleg tega delavce še vedno marsikje plačujejo v gotovini oziroma »na roko«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine