Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Ker ni delavcev, gostinci že skrajšujejo delovni čas

Dobra sezona je razgalila kadrovsko vrzel v turizmu in gostinstvu.
S kadrovsko krizo so se v turizmu spopadali že pred epidemijo, zdaj je ta težava še večja. FOTO: Jože Suhadolnik
S kadrovsko krizo so se v turizmu spopadali že pred epidemijo, zdaj je ta težava še večja. FOTO: Jože Suhadolnik
15. 9. 2022 | 05:00
15. 9. 2022 | 06:44
8:03

V nadaljevanju preberite:

Letošnja dobra poletna sezona je ponudnikom turističnih in gostinskih storitev prinesla zadovoljstvo, a tudi skrb in preobremenjenost zaradi vse večjega pomanjkanja kadrov, ki se je v času epidemije še povečalo. Vse to se že pozna na plačah, ki so se v gostinski dejavnosti od začetka leta 2019 zvišale za dobro petino, a so večinoma še vedno nekonkurenčne z drugimi evropskimi državami, ki prav tako iščejo te kadre. Poleg tega delavce še vedno marsikje plačujejo v gotovini oziroma »na roko«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine