Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kdo bo prevzel vodenje kliničnega centra

Poleg začasnega upravitelja poslov Teodorja Žepiča se omenja tudi Petra Požuna.
Jutri bo znano, kdo bo kot vršilec dolžnosti postal glavni v kliničnem centru. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Jutri bo znano, kdo bo kot vršilec dolžnosti postal glavni v kliničnem centru. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
1. 4. 2019 | 14:00
1. 4. 2019 | 15:11
2:39
Ljubljana – Jutri po seji sveta zavoda ljubljanskega kliničnega centra bo znano, kdo bo kot vršilec dolžnosti vodil našo največjo bolnišnico. V igri sta menda Teodor Žepič, poslovni direktor pediatrične klinike in petih manjših klinik, ter Peter Požun, poslovni direktor ginekološke klinike, ki se je v preteklosti že potegoval za direktorski položaj.
 
Predsednik sveta zavoda Jože Golobič je za POP TV pred dnevi potrdil, da je na temo imenovanja vršilca dolžnosti govoril z Erikom Kopačem iz SMC. Zadnjega je zanimalo, ali ima Požun, predsednik odbora za zdravstvo v stranki SMC in svetovalec nekdanje ministrice za zdravje, kaj možnosti, da postane direktor. Golobič je za omenjeno televizijo povzel Kopačeve besede: »Kakšne načrte imamo za naprej in ali znamo najti kandidata, ki bo ladjo peljal v isti smeri.«



Požun - tudi državni svetnik in predsednik sveta zavoda onkološkega inštituta tega, če si želi prevzeti vajeti kliničnega centra,  ni hotel komentirati. Pomenljivo je dejal le, da bi ga verjetno po objavi omenjenega televizijskega prispevka povozil tank, če bi karkoli rekel ali bi bil morda celo imenovan. Za njegovo imenovanje se menda zavzemajo medicinske sestre. Če Požun v imenovanje ne bo privolil, bodo v SMC gotovo našli  drugega kandidata.

V zvezi s tem so se oglasili v SMC in zanikali, da iščejo kandidata za vodenje Univerzitetnega kliničega centra Ljubljana: »To je pristojnost in odgovornost sveta zavoda, ministra za zdravje in na koncu vlade. Gre za zelo pomembno mesto, ki ga bo izziv zapolniti, zato zavračamo kakršnokoli koalicijsko kupčkanje. Ključno je, da se čimprej najde kompetentnega posameznika s pravimi izkušnjami za vodenje naše največje zdravstvene ustanove.«

Sestava sveta zavoda UKC pa kaže, da ima stranka med člani sveta vsaj dve predstavnici, so še poročali na Pop TV.

Začasno vodenje UKC Ljubljana po imenovanju Aleša Šabedra za ministra za zdravje je sicer prevzel Teodor Žepič, ki bo po pooblastilu opravljal tekoče posle do jutrišnje seje sveta. Po njenem zaključku bo tudi znano, kdaj bo objavljen razpis za generalnega direktorja. Nanj se bo znova prijavil tudi Janez Pavlin, nekdanji župan občine Dobrepolje.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine