Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kdo bo odločal o nagradah Prešernovega sklada

Vlada je državnemu zboru predlagala 15 novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada.
Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada septembra letos poteče štiriletni mandat. FOTO: Delo
Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada septembra letos poteče štiriletni mandat. FOTO: Delo
M. P. V.
13. 6. 2024 | 21:52
13. 6. 2024 | 21:55
1:42

Vlada je na današnji dopisni seji državnemu zboru predlagala, da v upravni odbor Prešernovega sklada za prihodnji štiriletni mandat imenuje naslednje člane: Manco G. Renko, Diano Koloini, Vesno Pajić, Zdenko Badovinac, Bogdana Benigarja, Boštjana Vugo, Miko Cimolini, Urško Jež, Jaruško Majovski, Sašo Pavček, Almo R. Selimović, Roka Vevarja, Matevža Luzarja, Gorana Milovanovića in Dušanko Zabukovec.

Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada septembra letos poteče štiriletni mandat, zato je potrebno imenovanje novega upravnega odbora. Sestavlja ga 15 članic in članov, ki jih na predlog vlade imenuje državni zbor iz vrst kulturnih ustvarjalcev ter uglednih strokovnjakov s področja kulture. 

Predlog se oblikuje po izvedenem javnem pozivu ministrstva za kulturo zainteresirani javnosti za predlaganje kandidatov za člane upravnega odbora. Tokratni javni poziv se je zaključil 15. aprila. Nanj je pravočasno prispelo 23 predlogov.

Seznam 15 kandidatov je bil oblikovan na podlagi uravnotežene zastopanosti različnih področij kulture in umetnosti, so zapisali na ministrstvu za kulturo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine